• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google, Apple: Srpski App Store krajem godine

Premijer Srbije, Ivica Dačić, nakon posjete kompaniji Google izjavio je da će prodavnice te i kompanije Apple stići u Srbiju do kraja ove godine!

 Google, Apple: Srpski App Store krajem godine Izvor: MONDO

U izjavi za RTS premijer je naveo da je kompanija Google podržala napore Srbije, koji su doprinijeli boljem položaju naše zemlje u IT svijetu, ali da zakonska regulativa mora dodatno da se poboljša, kako bi Google servisi u punom obliku bili dostupni i u Srbiji. To znači da, ukoliko Srbija želi da se nađe na mapi zemalja iz kojih je dostupna kupovina aplikacija, iznajmljivanje filmova ili kupovina muzike preko Play Android Stora, mora dodatno da se poradi na poboljšanju postojećih zakona i njihovom prilagođavanju zahtijevima takvih kompanija.

I kompanija PayPal navela je nakon posjete srpske delegacije da domaći zakoni moraju da se srede, kako bi i korisnici iz Srbije mogli da vrše naplatu svojih usluga putem tog servisa.

Prema riječima Ivice Dačića, Srbija je spremna da što prije donese set regulativa i zakona, koji će omogućiti dolazak onlajn prodavnica kompanija Google i Apple u našu zemlju. Domaći mediji ranije su prenijeli da je kupovina aplikacija i multimedijalnog sadržaja u Android Play prodavnici moguća i iz Srbije, ali to trenutno, ipak nije omogućeno.

Kompanija Google najavila je posjetu svoje delegacije Srbiji do kraja ove godine.

Dačić je radnu posjetu SAD počeo 9. maja, obilaskom najvećih svjetskih kompanija u oblasti IT sektora. U Sijetlu je razgovarao s najvišim zvaničnicima kompanije Microsoft, a u San Francisku sa rukovodstvom kompanija Intel, Cisco, IBM, Hewlett Packard (HP), Amazon, Oracle, Apple i drugim.

(Marko Čavić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS