• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook širi trojanca preko interneta

Kompanija Microsoft upozorila je vlasnike Chrome i Mozilla pretraživača u Brazilu da je Facebook ekstenzija za te pretraživače, zapravo - virus!

 Facebook širi trojanca preko interneta  Izvor: MONDO

Trojanac se Facebookom širi preko Chrome i Firefox dodataka, koji se instaliraju kao nadogradnja pretraživača, a kada se to desi virus je u mogućnosti da preuzme podatke zaraženog računara.

Microsoftov internet Malware Protection Center navodi da nakon instalacije trojanac neko vrijeme samo nadzire računar, u potrazi za informacijama, nakon čega kreće u akciju. Ukoliko je zaraženi računar povezan na Facebook trojanac može samostalno da lajkuje neku stranicu, pošalje oruku drugim Facebook korisnicima, komentariše objavu, napiše status, započne čet konverzaciju ili se priključi nekoj Facebook grupi.

Virus obično ostavlja sljedeću poruku: “15 YEAR-OLD VICTIM OF BULLYING COMMITS SUICIDE AFTER SHOWING HER BREASTS ON FACEBOOK” i to na portugalskom jeziku.


Za sada su ugroženi korisnici Portugalije i Brazila, ali Microsoft navodi da virus ima tendenciju da “pređe granicu”, pa ne bi bilo loše da još više povedete računa o tome šta preuzimate iz Chrome i Firefox prodavnica. Kako kompanija Microsoft navodi, korisnici Safarija nemaju ovaj problem.

Ovo nije prvi put da ekstenzije za pretraživač korisnicima donose viruse. Nedavno je to bio slučaj sa desktop verzijom igre Bad Piggies.

(Marko Čavić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS