• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HTC One: Izvinjenje, otkaz, poklon, 5 miliona

U posljednjih sedam dana desilo se toliko toga, ali važno je da je HTC krenuo tamo gdje je naumio – ka svom cilju i boljoj prodaji svojih telefona.

 HTC One: Izvinjenje, otkaz, poklon, 5 miliona Izvor: MONDO

Umjesto praznih riječi, koje korisnici obično dobiju za svoje čekanje, HTC je kao nadoknadu ponudio vaučere od 25 dolaza za sve korisnike, koji su naručili One smartfon, a morali su nedjeljama da ga čekaju. Za taj novac korisnici One uređaja mogu da kupe koje god aplikacije i igre žele ili da vrijednost unovče kroz muziku, knjige, filmove i emisije.

Jedan od izvršnih direktora HTC kompanije potvrdio je za Wall Street Journal da je model One i pored tehničkih poteškoća tokom proizvodnje već prodat u preko pet miliona primeraka, što je, kada se u obzir uzmu svi faktori, izuzetan uspjeh za HTC.

Ipak, nije sve tako mirišljavo u HTC bašti, pa je, zbog izuzetno slabog prijema i nakon svega par stotina naručenih komada, model HTC First, pompezno najavljeni Facebook telefon - otkazan. Makar za tu zemlju. Orange i T-mobile, udruženi u EE mrežu, koja je imala ekskluzivni ugovor sa HTC-om odlučila je da ne otkupi nijedan HTC First model, a naručeni modeli neće biti isporučeni.

Sada, kada je kompanija riješila probleme sa proizvodnjom i pronašla dodatnu želju i volju da se vrati na tržište smartfona ostaje nam da vidimo kako će tržište odreagovati. Rezultati drugog tromjesječja, koji će biti objavljeni već u julu pokazaće nam u kom pravcu razmišljaju korisnici. Jesu li još uvek uz Tajvance ili su se priklonili “silama” iz Koreje, Finske, Kalifornije, Kine...

(Marko Čavić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS