• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Galaxy S4: "Planulo" prvih 10 miliona!

Samsung Galaxy S4 za manje od mjesec dana prodat je u 10 miliona primjeraka i potukao rekord po brzini prodaje prethodnika Galaxyja S3!

 Galaxy S4: "Planulo" prvih 10 miliona!  Izvor: MONDO

Kompanija je saopštila da je model S4 već premašio 10 miliona prodatih primjereka, nakon puštanja u prodaju 26. aprila, dok je njegovom prethodniku S3 trebalo 50 dana da dostigne isti nivo, prenosi AFP. Samsung se sada nada da će Galaxy S4 proširiti prisustvo i na vrhunskim tržištima, poput Sjeverne Amerike i Japana, ali i dalje, i na taj način istisnuti Apple i njegove iPhone modele.

Samsung je ispunio tek prvi dio zacrtanog plana, a to je da do izlaska sljedećeg modela, Galaxyja S5 ili kako će se već zvati sljedeći model, proda čak 100 miliona Galaxyja S4. Cilj zvuči nevjerovatno, posebno, ako se u vidu ima činjenica da je prodato i preko 60 miliona modela Galaxy S3, ali mišljenja stručnjaka su da je on ostvariv.
Apple traži da Galaxy S4 bude zabranjen!

Apple je tražio od američkog federalnog suda da doda Galaxy S4 na listu Samsungovih uređaja, koji su već dio spora oko patenata, zbog Siri softvera. Ovaj slučaj je samo jedna od mnogih pravnih bitki između kompanija Apple i Samsung, a prema očekivanjima suđenje neće početi do prve polovine sljedeće godine.

Predstavnik Samsunga je rekao agenciji AFP da kompanija ima u planu osnivanje nove američke filijale specijalizovane samo za poslove sa patentima.

(MONDO - agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS