• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apple računar prodat za pola miliona evra!

Jedan od prvih računara kompanije Apple, model iz 1976. godine, koji i dalje radi, prodan je na aukciji za 516.000 evra!

 Apple računar prodat za pola miliona evra! Izvor: MONDO

Njemačka aukcijska kuća Breker saopštila je danas da je osoba iz Azije, koja je željela da bude anonimna, kupila takozvani Apple 1, čiji su prototip sastavili osnivači kompanije Stiv Džobs i Stiv Voznijak u porodičnoj garaži.

Breker je saopštio da je to jedan od samo šest operativnih računara koji su ostali u svijetu. Jedan od njih je ista aukcijska kuća prodala prošle godine za 492.000 evra.

Kompjuter koji je danas prodan ima Voznijakov potpis, a kupac je uz njega dobio i Džobsovo staro pismo o poslovnoj transakciji.

Apple 1 je 1976. godine prodavan za 666 dolara, a sastojao se samo od štampane ploče sa elektronskim kolima, dok su kućište, tastatura i monitor kupovani odvojeno.

Nedavno je prvi Apple računar sa ekranom i tastaturom prodat za 400.000 evra, takođe preko Interneta. Taj računar napravio je suosnivač poznate kompanije Stiv Vozniak, a nazvan je Apple-I. Više o njemu saznajte na OVOM linku.

(MONDO - agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS