• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samsung "kontrira" Nokiji i boljom kamerom?

Optical Image Stabilisation, odnosno optička stabilizacija kadra Nokiji Lumiji 920 donijela je prevlast u foto domenu, ali sada i Samsung sprema isto!

 Samsung "kontrira" Nokiji i boljom kamerom? Izvor: MONDO

Prema izvoru korejskog ETNewsa, kompanija Samsung radi na OIS uređaju, odnosno Galaxyju Note 3, koji će imati kameru rezolucije 13 megapiksela. Prema izjavi jednog od zaposlenih u Samsungu, kompanije testira različite vrste funkcija kamere, uključujući i Optical Image Stabilisation, po kojoj je Lumia 920 poznata.

Za sada ne postoji zvanična potvrda da će Galaxy Note 3 donijeti OIS opciju, ali je i ta opcija u igri. Razmatrao se i 3x optički zum, ali kako bi on Note 3 učinio prilično debljim od aktuelnih modela, kompanija je od njega odustala.

Samsung će OIS funkciju, ako je ubaci, pokušati da unaprijedi korišćenjem S Pen olovke, pomoću koje bi se lako i u par koraka poboljšavale i slale već napravljene slike.

Još uvijek se ne zna kada će biti premijera Galaxyja Note 3, ali je Samsung najavio Galaxy i ATIV događaj za 20. jun, pa ko zna, možda nas iznenadi Trojkom…

(Marko Čavić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS