• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mirišljavi telefon: Šalje i ispušta mirise!

Japanska firma ChatPerf predstavila je prototip dodatka za mobilne telefone, koji omogućava slanje mirisa na druge telefone.

 Mirišljavi telefon: Šalje i ispušta mirise! Izvor: MONDO

Scentee dodatak, koji se na telefon priključuje preko microUSB ili nekog drugog porta, omogućava slanje i prijem mirisa, ali i “proizvodi” mirise tokom igranja igara, gledanja filmova i slušanja muzike.

Aki Jamadži, predstavnica ChatPerfa za odnose sa javnošću, izjavila je da je Scentee idealan za prilike u kojima je potrebno oraspoložiti prijatelje. “Recimo da je vaš prijatelj imao izuzetno naporan dan i da želite da ga oraspoložite. Upravo slanje nekog od aromatičnih mirisa moglo bi da mu pomogne, a Scentee vam to i omogućava”, rekla je Jamadži.

Scentee uređaj sadrži male plastične kutijice sa mirisima, koje se lako mogu mijenjati i kombinovati, kako bi se proizvodile različite vrste mirisa.

Pogledajte kako ljudi reaguju na mirišljave telefone.

VIDEO

Kompanija, koja je patentirala Scentee i prenošenje mirisa preko mobilnih razvila je već i programerske alate za lakše “ugrađivanje” mirisa u buduće igre i alikacije, što će pomoći mirišljavom konceptu da brže zaživi.

Zato, sljedeći put kada budete igrali Call of Duty na mobilnom, nemojte da se začudite, ako vam soba bude mirisala na barut!

(Marko Čavić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS