• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Windows 8: Vraća se Start dugme!

Kompanija je 30. maja objavila prve detalje o unapređenom Windowsu 8.1, ali Internet najviše “bruji” o povratku Start dugmeta!

 Windows 8: Vraća se Start dugme! Izvor: MONDO

Kako je na Windowsovom blogu opisano, Windows 8.1 donosi veliki korak naprijed koji će smelu Window 8 viziju osnažiti za sljedeću generaciju PC-a, tableta i veliki broj drugih uređaja.

Zahvaljujući iskustvu i utiscima kako kompanija,tako i privatnih korisnika, nova rješenja će se u budućnosti realizovati mnogo brže nego do sada.

“Za samo sedam mjeseci od kada smo predstavili Windows 8, kao novi pristup operativnom sistemu, mnogo toga smo imali prilike da naučimo iz iskustava naših korisnika. Sadašnja unapređenja pod nazivom Windows 8.1, predstavljaju samo početak, a potencijal koji se pred nama nalazi nema granica”, istakao je Jugoslav Pirić, generalni direktor kompanije Microsoft u Srbiji.

Windows 8.1 donosi unapređenja i poboljšanja u veoma važnim segmentima kao što su personalizacija, pretraživanje, unaprijed instalirane aplikacije, Windwos Store i konekcija prema Cloudu. Takođe, Windows 8.1 donosi i poboljšanja za biznis korisnike u segmentima bezbjednosti i upravljanja.

Prvi pogled na Windows 8.1 pokazuje promjene na polju personalizacije ekrana. Sada je prvu stranicu moguće personalizovati kreiranjem digitalnog rama za slike od ličnih fotografija koje se nalaze bilo na SkyDrivu ili na samom uređaju. Takođe, omogućeno je fotografisanje pomoću integrisane kamere odmah iz “lock screen” režima i povećan je brojboja i pozadina za startni ekran.

Zahvaljujući unapređenjima Binga, pretraživanjem se sada lako dolazi do željenih rezultata ili dokumenata bez obzira na to da li se ona nalaze na internetu, SkyDrivu, ili u nekoj od aplikacija. Unapređenja Windows Stora donose bolji pregled sadržaja,dok su instalirane aplikacije sada još jednostavnije i donose brže i lakše iskustvo prilikom korišćenja.

U donjem lijevom uglu ekrana, gde se do sada nalazila umanjena slika startnog ekrana, sada će se nalaziti Windows logo, koji će kao i do sada korisnike vraćati na startni ekran. Prilikom korišćena standardnog desktop ekrana, Windows logo će biti konstantno vidljiv. Ipak, ovo ne znači i povratak Start menija, kakav znamo u Windowsu XP ili Windowsu 7, a još uvijek nije poznato da li će on naći svoj put na neki od novih nadogradnji.

Windows 8.1 donosi i bolje upravljanje pomoću miša i tastature, unapređeni Internet Explorer i pristup podešavanjima direktno, bez prethodnog pristupa Control Panel sekciji.

Kako je najavljeno, Microsoft će nastaviti sa razvojem unpređenja svih mogućnosti koje korisnici vole i koje su tražili, a više detalja o Windows 8.1 unapređenjima će biti predstavljeno tokom trajanja TechEd North America.

Nova Windows 8.1 unapređenja će biti dostupna 26. juna, kao besplatna nadogradnja za sve korisnike koji posjeduju Windows 8.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS