• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Više gledamo u mobilni nego u voljenu osobu

Prosječni korisnik mobilnog telefona, u toku dana provede 119 minuta gledajući u ekran svog smartfona, dok u voljenu osobu gleda tek 97 minuta.

 Više gledamo u mobilni nego u voljenu osobu Izvor: MONDO

Anketa koju je sprovela kompanija za prodaju mobilnih telefona O2, dala je neočekivane rezultate - više vremena provodimo u virtuelnom svijetu nego u odnosu sa osobama iz neposrednog okruženja, čak i sa voljenom osobom.

To se objašnjava mogućnošću obavljanja velikog broja aktivnosti putem smartfona, kao što su surfovanje Internetom (24 minuta), konsultovanje društvenih mreža (16 minuta) slušanje muzike (15 minuta). Tu su još i igrice (13 minuta), telefoniranje (11 minuta) i slanje SMS poruka i imejlova (devet minuta).

"Pametni" telefoni su zamijenili mnoge druge aparate koje smo do sada koristili - kompjutere, muzičke uređaje, televizore... zbog čega ih sada koristimo više nego inače, piše "Dejli mejl".



Na primjer, čak 57 odsto ispitanika više ne koristi budilnik, već mobilni telefon. Isto važi i za ručni časovnik, koji se sada više nosi kao modni detalj nego kao sredsto za mjerenje vremena. Umjesto fotoaparata sada se 46 odsto učesnika ankete fotografiše mobilnim telefonom.

Ispitivanje je obuhvatilo 2.000 odraslih osoba, a rezultati su zasita iznenađujući. "Pametni telefoni postaju sve pametniji", kaže vođa istraživanja Dejvid Džonson.

Pametni telefoni nam, sudeći po rezultatima ankete, postaju i sve draži, s obzirom na to da u njih gledamo više nego u naše najdraže - prosječan korisnik mobilnog telefona u toku dana provede 119 minuta gledajući u ekran svog smartfona, dok u voljenu osobu gleda tek 97 minuta.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS