• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Loši čipovi u iPhone uređajima?

Kompanija Apple pokušava da otkloni propust u novom modelu mobilnog telefona iPhone zbog učestalih žalbi korisnika.

 Loši čipovi u iPhone uređajima?   Izvor: MONDO

Portparolka kompanije Apple nije želela da komentariše te navode, a korisnici se na sajtovima i blogovima žale da Internet veza koju uspostavljaju sa tih telefona treće generacije nije uvek istog kvaliteta i da se telefonska veza ponekad prekida tokom razgovora bez razloga.

Analitičar finansijske firme Nomura Ričard Vindzor izjavio je da je uzrok problema verovatno čip za mobilne komunikacije treće generacije, koji proizvodi nemačka firma Infineon.

Infineon čip koji se ugrađuje u iPhone traži jači signal treće generacije nego što je to neophodno, zbog čega se telefoni vraćaju na slabiju mrežu ukoliko ima previše ljudi koji u isto vreme koriste ajfon, a problem pogađa dva do tri odsto komunikacija.

Portparol Infineona nije želeo da se izjašnjava o tom problemu, ali je istakao da ta kompanija snabdeva čipovima za mreže treće generacije i druge kompanije, između ostalog i Samsung, ali da problemi do sada nisu zabeleženi.

Iako je jedna od glavnih prednosti novog modela iPhone-a, lansiranog na tržište prošlog meseca, mogućnost priključivanja na Internet velike brzine namenjen mobilnim telefonima, mnoštvo korisnika se žalio na forumima i blogovima na probleme u pristupu toj mreži.

Novi iPhone počeo je da se prodaje u julu i tokom prvog vikenda prodato je jedan milion telefona. Očekuje se da će tokom tekućeg tromesečja biti prodato 4.5 miliona telefona, što je četiri puta više od broja prodatih iPhone uređaja prve generacije u istom lanjskom periodu.

Prema informacijama sa sajta Apple, iPhone se sada prodaje u 25 zemalja, a uskoro će se pojaviti na tržištu dodatnih 50 zemalja. Među zemljama u kojima se iPhone uskoro očekuje je Hrvatska, ali za sada ne i Srbija.

(agencije/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS