• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hakovana Ubisoft baza:Svi mijenjajte lozinke!

Gejmerska kompanija, najpoznatija po igrama Prince of Persia i Assassins Creed pozvala je sve korisnike da odmah promijene lozinke svojih naloga.

 Hakovana Ubisoft baza:Svi mijenjajte lozinke! Izvor: MONDO

U zvaničnoj izjavi koju je kompanija dostavila medijima kaže se da je korisnička baza napadnuta spolja i savjetuje se da svi korisnici što prije promijene svoje lozinke, kako bi zaštitili naloge.

"Nedavno smo otkrili da je jedan od Ubisoftovih veb sajtova iskorišćen za "neautorizovan" pristup nekim od našin onlajn sistema... Tokom tog procesa nelegalno se pristupilo podacima na serverima, uključujući korisnička imena, mejl adrese i lozinke (zaštićene enkripcijom). Preduzimamo sve mjere kako bismo otkrili napadače i angažovani su dodatni eksperti koji istražuju cijeli slučaj", stoji u saopštenju Ubisofta.

Iako kompanija ne navodi detalje napada, saopštila je da se na serverima koji su pogođeni nelegalnim upadom, ne nalaze podaci o kreditnim i debitnim karticama, pa sistem plaćanja nije ugrožen, ali se istovremeno savjetuje svim korisnicima, koji koriste bilo koji onlajn servis Ubisofta, da što prije promjene sve svoje lozinke.

Znate šta vam je činiti, počnite odavde www.ubisoft.com. Tamo je postavljeno i uputstvo za promenu lozinki i kratko objašnjenje o "slučaju".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS