• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stejt department kupio dva milona "lajkova"

Stejt department potrošio preko 630.000 dolara za kupovinu dva miliona "lajkova" na Fejsbuku

 Stejt department kupio dva milona "lajkova" Izvor: MONDO

Američka Služba međunarodnih informativnih programa tokom dvije godine, zaključno sa martom 2013. godine, potrošio je više od 630.000 dolara kako bi Stejt department dobio više "lajkova" na Fejsbuku!

Veća popularnost na toj onlajn društvenoj mreži rezultat je reklamne kampanje i poboljšanja same stranice Ministarstva spoljnih poslova SAD.

Međutim, uzimajući u obzir činjenicu koliko je novca uloženo, kao i da je najveći broj novih "fanova" potpuno nezainteresovan za rad američke administracije i za politiku, na kampanju se gleda kao na potpuni promašaj.

Broj onih koji su "lajkovali" stranicu Stejt departmenta na engleskom jeziku porastao je sa 100.000 na više od dva miliona. Takođe, "lajkera" ove stranice na drugim jezicima bilo je 450.000 više.

Međutim, uprkos rastu broja obožavalaca, američka administracija nije uspjela da dođe do tražene publike jer samo dva odsto fanova na društvenim mrežama je na njima zaista i aktivno (komentariše, deli vijest i slično).

Ulaganje je popularno nazvano "kupovina fanova", a nadležni poručuju Fejsbuk guruima Službe međunarodnih informativnih programa u Stejt departmentu da je očigledno da nešto rade pogrešno.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS