• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EXIT special addition aplikacija

Na Petrovaradinskoj tvrđavi predstavljen je EXIT Special Addition aplikacije "Beograd priča" Telekoma Srbija.

 EXIT special addition aplikacija  Izvor: MONDO

Posjetiocima EXIT festivala Telekom Srbija je u saradnji sa Turističkom organizacijom Novog Sada, pripremila posebno iznenađenje - EXIT Special Addition u okviru jedinstvene aplikacije za mobilne telefone "Beograd priča". EXIT special addition na jednostavan, brz, edukativan i zabavan način, korisnike "vodi" na više od deset lokacija na Petrovaradinskoj tvrđavi i donosi potpuno novi doživljaj tvrđave i najvažnijih objekata na njoj, otkrivajući skrivene detalje, anegdote i zanimljivosti.

Besplatna aplikacija dostupna je na srpskom i engleskom jeziku, a lokacije koje se mogu na ovaj inovativan način "obići" i o kojima posjetioci mogu više naučiti tokom boravka na EXIT-u su: Petrovaradinska tvrđava, Toranj sa satom, podzemne vojne galerije, Cistercitska opatija Belefons (Belakut), Muzej grada Novog Sada, Atelje 61, Udruženje umjetnika Petrovaradinske tvrđave, Beogradska kapija, Rimokatolička crkva Sv. Jurja, stepenište tvrđave, Duga kasarna i Leopoldova kapija.

"EXIT je festival svjetskog ranga, najpopularniji u ovom dijelu Evrope i kao takav privlači brojne posjetioce iz različitih država. Kompanija Telekom Srbija iskoristila je priliku da upotpuni utisak koji će turisti ponijeti iz Srbije time što će, osim odličnog provoda uz svjetski poznate izvođače na festivalu, moći da saznaju i zašto su Petrovaradinci plaćali satarinu, gdje je napravljen prvi top koji je poslat Karađorđu tokom Prvog srpskog ustanka, gdje je Tito bio zatočen, po čemu je atelje 61 jedinstven u svijetu... Ove i druge tajne koje nose objekti 'Gibraltara na Dunavu', samo su uvod u buduće priče o Novom Sadu, koje ćemo otkriti turistima u aplikaciji koju pripremamo, a koja će u potpunosti biti posvećena srpskoj Atini", rekao je Bojan Svilanović, šef Službe za odnose sa javnošću Telekoma Srbija.

Aplikacija "Novi Sad priča", pored postojećih na Petrovaradinskoj tvrđavi, sadržaće još 30 najvažnijih lokacija u Novom Sadu.

"Meni je zaista veliko zadovoljstvo i čast što je Turistička organizacija Grada Novog Sada bila u prilici da pomogne u izradi ove izuzetno korisne aplikacije i na taj način doprinese promociji Novog Sada. Radujemo se i nastavku saradnje s Telekomom Srbije na mapiranju novih objekata i turističkih atrakcija. Razvoj aplikacija za smart telefone je u velikoj ekspanziji, a predviđanja su da će u naredne dvije godine pristup internetu preko smart telefona prevazići i korišćenje računara. Turistička organizacija Grada Novog Sada, takođe radi na razvoju internet prezentacije i uvođenju novih tehnologija i mogućnosti za promociju Grada Novog Sada", istakao je Branislav Knežević, direktor Turističke organizacije Novog Sada.

"Veoma nam je drago da smo kao festival koji ove godine najavljuje revolucionarne promjene dio i jednog ovako interesantnog i za sada kod nas novog projekta. Aplikacija koja vam omogućava da na zabavan način čujete zanimljive ali i istorijske podatke vezane za znamenitosti jednog grada je svakako nešto što zavrijeđuje veliku pažnju. Drago nam je da su neki od lokaliteta na aplikaciji baš na Petrovaradinskoj tvrđavi, i što će posjetioci EXIT-a imati prilike da saznaju koliko je posebno mjesto održavanja festivala. Nadamo se da će ovakvih lokacija biti još više kako u Beogradu i Novom Sadu, tako i širom Srbije i da će građani a posebno mlađe generacije uživati koristeći je", izjavila je Ana Kriško-Tomka, PR menadžer EXIT festivala.



Posjetioci EXIT-a koji se odluče da obiđu i prestonicu Srbije u prilici su da se upoznaju i sa 30 lokacija u Beogradu, i saznaju zanimljivosti, anegdote i istorijske podatke vezane za najveće kulturno istorijske spomenike, institucije, građevine i vjerske objekte jedne od najljepših metropola u ovom dijelu Evrope.

Aplikaciju "Beograd priča" već u prvih 48 sati od kako je postala dostupna na Google play-u instaliralo je više od 3000 korisnika, koji su je ocijenili sa 4,8 od maksimalnih 5 bodova, tako da sa ponosom možemo reći da je ovo do sada najbolje ocijenjena aplikacija Telekoma Srbija.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS