• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Finci, da nije malo preskupo?!

Najavljena cijena smartfona Nokia Lumia 1020 je iznenađujuće (pre)visoka!

 Finci, da nije malo preskupo?! Izvor: MONDO

Nekoliko njemačkih onlajn prodavnica izlistalo je Lumiju 1020 u verziji od 32 GB za naručivanje, uz cijenu od čak 799 evra za SIM Free model! Imajući u vidu da je Nokia tokom izrade koristila već nekoliko puta upotrebljavane tehnologije, materijale i druga hardverska rješenja, cijena je previsoka. Čak i za kameru rezolucije 41 megapiksel!

Zašto tako visoka cijena?

Početna cijena, kako neki IT portali tvrde, opravdana je iz dva razloga. Prvi je taj što Nokia njome želi konkurenciji i korisnicima da stavi do znanja da ima model za trku i sa najboljim konkurentskim modelima. Drugi je taj što je Nokia sigurna u uspjeh ovog telefona.
Iako ova cijena nije u direktnoj vezi sa proizvođačem, jer se radi o samostalnim specijalizovanim prodavnicama smartfona i postoji mogućnost da je cijena naduvana, ona jasno govori o tome koju cifru u Evropi korisnici mogu otprilike da očekuju za otključanu verziju Lumije 1020.

U Americi naručivanje počinje od 16. jula za AT&T mrežu, uz dvogodišnju ugovornu obavezu i po cijeni od 299 dolara. Prvi naručioci telefona na poklon će dobiti i držač smartfona sa dodatnom baterijom i tripod ležištem.

(Marko Čavić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS