• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kada gedžetomanijak krene na put...

Bez obzira na to da li ste gedžetomanijak ili ne, postoje neke spravice bez kojih ne bi trebalo da krenete na put.

 Kada gedžetomanijak krene na put...   Izvor: MONDO

Flip Ultra minijaturna digitalna kamera je sve samo ne komplikovana. Za početak snimanja je potrebno pritisnuti dugme "record", a za kraj "stop" i to je to. Kamera ima 2 gigabajta ugrađene memorije, rezoluciju od 640x480 piksela i digitalni zum. Kada se vratite sa odmora snimljeni materijal možete prebaciti sa kamere na PC preko USB priključka.

Radio može biti odličan "saputnik". Freeplay je odličan izbor kada su u pitanju "eco-frendly" uređaji, a najbolje kod njega je što se napaja pomoću sunčeve energije. Poseduje čak i USB konektor na koji možete prikačiti mobilni telefon i puniti ga.

Ukoliko vas vreme ne posluži, ne očajavajte. Vaš mobilni telefon ili iPod možete napuniti i pomoću vetra! Mini Wind Turbine je zapravo mini ventilator koji koristi i najmanji dašak vetra kako bi ga konvertovao u električnu energiju koja se potom skladišti u punjive baterije. Tako možete napajati većinu uređaja koje ste poneli sa sobom.

Ako ste toliko "navučeni" da bez laptopa ne možete ni na odmor, red je da svog "ljubimca" adekvatno spakujete. Najbolji je Cargo Contour Notebook ranac koji poseduje gomilu džepova, specijalni otvor za kabal za slušalice, otporan je na vodu i slabije udarce.

Vreme je definitivno najvažniji faktor kada ste na odmoru. Zato ne krećite na put bez Meteotronica - prenosive meteorološke stanice. Ovaj uređaj prima signale više od 90 meteoroloških stanica u Evropi, a prikazuje spoljnju i unutrašnju temperaturu.

Planirate da napravite žurku na obali ili pored bazena? Trebaju vam jaki zvučnici, ali i struja. Gde na plaži naći utičnicu? Neko je i na to mislio!

Pametni ljudi iz kompanije Nimzy su napravili Vibro Max. Ova čudna kutija koristi elektroakustičnu tehnologiju koja proizvodi akustične vibracije na bilo kojoj ravnoj površini. Ovo dovodi do emisije zvuka sa ravne površine koje se tako pretvaraju u zvučnike. Na taj način se dobija sasvim pristojnih 20W.

Ukoliko ste ljubitelj ekstremnih sportova svoje ludorije možete ovekovečiti pomoću Action Cam ATC3K. Ova "handsfree" kamera je otporna na udarce, vodu, prašinu... a možete je pričvrstiti na bicikl ili zaštitnu kacigu.

Kompasi su aut. Ako se loše orjentišete nabavite GPS Satmap Active 10. Ovaj "vodič" zna sve staze i bogaze, poseduje ekran u boji veličine 3.5 inča, a može da posluži i kao MP3 plejer. Trpi i udarce i vodu.

Bez kvalitetnih slušalica ne krećite na odmor. Sennheiser PXC 300 su lepo dizajnirane i savršene za putovanja avionom ili bučnim vozom jer poseduju uređaj za redukciju spoljašnjeg zvuka.

I na kraju televizor. SlingMedia Slingbox Classic je uređaj koji je fenomenalan u svakom pogledu, čak i kada ne putujete. Zapravo, ovaj uređaj i ne mora da putuje sa vama - ostavite ga kod kuće priključenog na DVR. Putem Interneta ili 3G telefona možete gledati snimljeni sadržaj koji će emitovati vaš specijalni TV.

(Bratislav Jovanović, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS