• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Microsoftu ne prijaju internet uređaji...

Eksplozija pametnih telefona i tableta, Androida, iPhona i iPada, uticala je i na novu podjelu na IT tržištu, gdje je najveći gubitnik baš Microsoft.

 Microsoftu ne prijaju internet uređaji... Izvor: MONDO

U vremenu sveopšte povezanosti, interneta, mobilnosti i sve aktivnijeg učestvovanja svih mogućih vrsta uređaja u komunikaciji, Microsoft je izgubio najviše, postavši mnogo manje bitan igrač sa četvrtinom tržišta. Ovoj je situaciji kumovala i stagnacija PC tržišta, ali i nemogućnost Microsofta da, uprkos ogromnim naporima, ne zagrize ozbiljnije u rastuće mobilno tržište.

Udio korisnika klasičnih računara je sve manji, a Microsoft na mobilnom tržištu još nema efikasno rješenje, iako je aktuelna već druga generacija novih Windows telefona i prva generacija Windows tableta, na operativnom sistemu koji čak ni na računarima i hibridnim uređajima nije prihvaćen s pretjeranim entuzijazmom.

Da stvar bude gora, brojni partneri su već otkazali podršku za Windowse RT, specijalnu verziju Windowsa za tablete s nešto ograničenim mogućnostima, a to sigurno neće pomoći Microsoftu u proboju na tržište.

Iako je u planiranom osvajanju tržišta Microsoft uložio znatne napore, zajedno sa Nokijom kao partnerom, rast učešća na tržištu mobilnih uređaja nikako da dostigne neke veće cifre.

Ipak, Microsoft još uvijek odlično posluje sa Office i istom verzijom u "oblaku" Office 365, a Azure usluga je u produkciji pokazala izuzetne rezultate, koje korisnici tek treba da osjete i iskoriste.

Najavljeni Windowsi 8.1 i novi razvojni alati donose bitna osvježenja i ispravke, a predstavljen je i solidan broj novih mogućnosti, što bi trebalo da pomogne kompaniji Microsoft da zadrži makar sadašnju poziciju i polako pogura i mobilni sektor.

(MONDO/Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS