• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

iPhone najprodavaniji, uprkos hejterima

Iako su analitičari predviđali loš kvartal za iPhone, Apple ostvario rekordnu prodaju, iako je ukupan profit pao. Prodaja iPada podbacila.

 iPhone najprodavaniji, uprkos hejterima Izvor: MONDO

Prodaja iPhone smartfona oborila je rekorde u prodaji za posmatrani period i porasla za pet miliona u junu ove godine u odnosu na jun prošle godine. Ukupno je prodato 31,2 miliona iPhone uređaja u posljednja tri mjeseca, pokazuju najnoviji podaci.

Apple je tako premašio analize stručnjaka, koji su prognozirali da će prodaja biti na prošlogodišnjem nivou ili za koji procenat iznad toga. Međutim, i pored odličnih rezultata u prodaji iPhone telefona, zabrinjava pad u prodaji iPad tableta, kao i smanjenje ukupne prodaje u Kini.

Prodaja iPhona je u junu je skočila za 51 odsto u odnosu na prošlu godinu u Americi i za čak 66 odsto u Japanu.

Generalni direktor Apple kompanije Tim Kuk rekao je da su posebno ponosni na rezultate postignute u junu. Međutim, pored dobrih rezultata u prodaji smartfona, isti takvi nisu postignuti kada je u pitanju prodaja tableta. Prema podacima američke kompanije, od aprila do juna ove godine prodatao je 14,6 miliona tableta.

Prošle godine u ista tri mjeseca prodato je 17 miliona tableta. Tokom ovog tromjesječja Apple je ostvario profit od 6,9 milijardi dolara, u odnosu na 8,8 milijardi dolara lane.

Zabrinjavajuća je vijest o padu ukupne prodaje u Kini za 14 odsto, ali generalni direktor Kuk nije zabrinut, najavljujući nove proizvode za 2014. godinu. Iako nije detaljno govorio o čemu se radi, mediji pominju iWatch, sat sa telefonom, kao i nove iPhone uređaje koji bi bili namijenjeni kupcima sa plićim džepom.

(MONDO/agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS