• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moto X: Novi smartfon pobjednik?

Da li će prvi Googlov telefon od kada je kupio Motorolu napraviti očekivani bum na tržištu?

 Moto X: Novi smartfon pobjednik? Izvor: MONDO

Nakon gomile tekstova, koji su predviđali ovo i ono, Motorola je predstavila svoj prvi "skroz Google" telefon, koji će se boriti sa Nexus familijom, ali i Samsungom Galaxyjem S4 i HTC-om One, koji su nedavno predstavljeni sa čistim Androidom. Naravno, ovo će mu biti glavni konkurenti, pored gomile drugih, od ostalih proizvođača.

On će se naći u prodaji u SAD već ovog mjeseca po cijeni od 199 dolara za uređaj sa 16 gigabajta interne memorije i dvogodišnjim ugovorom. Cijena telefona sa sa ugovorom i 32 gigabajta memorije biće 249 dolara.



Specifičnost Moto X pametnog telefona jeste to što kupac samostalno može da izabere koje će boje biti spoljašnji izgled uređaja. Takođe, prilikom naručivanja korisnik će moći da odredi natpis koji želi da se stavi na zadnji dio uređaja.

Smartfon ima ekran od 4.7 inča, sa gustinom od 316 piksela po inču, dva gigabajta RAM memorije, kameru rezolucije 10 megapiksela, procesor Snapdragon i operativni sistem Android. Težak je veoma prihvatljivih 130 grama.

Moto X specifikcije
Mreže: Kvadbend GSM/GPRS/EDGE, kvadbend UMTS/HSPA, 100 Mbps LTE sa drugom LTE antenom
Dimenzije: 129 x 65 x 10.4 mm, 130 grama
Displej: 4.7", 16Mboja 720p (1.280 x 720 piksela) RGB AMOLED sa zaobljenim Gorilla Glass staklom i 316 ppi gustinom.
Procesor: Dualkor 1.7 GHz Krait
Grafika: Adreno 320
Čipset: Motorola X8 Mobile Computing System, zasnovan na Qualcomm Snapdragon S4 Pro chipset
RAM memorija: 2 GB
OS: Android 4.2.2 Jelly Bean
Memorija: 16/32 GB bez proširenja
Kamera: 10 megapiksela autofokus Clear Pixel sa 1.4 µm veličinom piksela, f/2.4 aparatura, 16:9 odnos strana, prepoznavanje lica, HDR mod, panorama, geotagovanje, Full HD (1.080p) video snimanje sa 30 fps uz HDR
Prednja kamera: 2 MPx sa Full HD video snimkom, Quick capture aktivacija
Povezivanje: Dualbend WiFi sa a/b/g/n/ac standardima, WiFi hotspot, Bluetooth 4.0 LE, microUSB sa MHL-om i USB host opcijom, GPS sa A-GPS i GLONASS funkcijama, 3.5 mm audio ulaz/izlaz, NFC, bežično deljenje ekrana po Miracast protokolu

Ostalo: Kompozitni plastični materijali, poseban pozadinski panel, koji opasava cijelo zakrivljeno "od ivice do ivice" Gorilla Glass staklo, dva mikrofona za redukciju pozadinskog šuma, unutrašnje komponente koje omogućavaju upotrebu telefona na kiši, do 50 GB dodatnog, besplatnog Google Drive prostora tokom dvije godine, Active Display sistem, prikaz osnovnih informacija na traci čak i kada je displej isključen i zaključan, kontrole bez dodira i glasovno upravljanje telefonom i kada je zaključan
Baterija: 2.200 mAh.

VIDEO

Kupcima u Americi Moto X će biti dostavljan u roku od samo četiri dana od naručivanja, zahvaljujući tome što će se proizvoditi u američkoj državi Teksas, a ne u Kini ili drugim azijskim zemljama, kao većina drugih telefona. Pri tome Motorola naglašava da je pokretanje proizvodnje u Americi ključni faktor koji omogućava kompaniji da ponudi korisnicima da lično izaberu dizajn Moto X.

Nažalost, prema prvim informacijama Moto X se neće pojaviti u Evropi, ali još uvijek nije poznato da li će biti ponuđen i ovdašnjim kupcima preko Googlove onlajn prodavnice. Prema prvim, ali nepotvrđenim informacijama, Google i Motorola će u Evropu poslati novi, jeftiniji i skromniji Moto X telefon. Predstavnik Motorole u Velikoj Britaniji je rekao da Motorola nije zaboravila na Evropu i da će se vrlo brzo pojaviti novi Moto X modeli, koji će činiti novu X familiju Androida.

VIDEO

Kako vam se dopada nova Moto X zvijezda?

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS