• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bez psovki, uvreda i prijetnji na Twitteru

Društvena mreža Twitter saopštila je da uvodi nova pravila kako bi kontrolisala upotrebu pogrdnih riječi, javnih prijetnji i uvreda.

 Bez psovki, uvreda i prijetnji na Twitteru Izvor: MONDO

Ova odluka konačno je donijeta nakon što je nekoliko poznatih Britanki prijavilo da su primile veliki broj nepristojnih, uznemirujućih ili prijetećih poruka putem tog popularnog sajta.

U poruci na svom sajtu, Twitter saopštava da uvodi mogućnost da se, jednim klikom na određenu oznaku, prijavi upotreba pogrdnih riječi na toj mreži, i da obnavlja svoja pravila kako bi jasno stavio do znanja da "ne toleriše uvrijedljivo ponašanje", prenosi AP.

U poslednje vrijeme britanski mediji bili su puni priča o gnijevnim izlivima mržnje prema ženama i jezivim prijetnjama silovanjem usmjerenim protiv javnih ličnosti ženskog pola, uključujući novinarke, aktivistikinje i članice parlamenta.

Generalni direktor Twittera u Velikoj Britaniji, Toni Vang, uputio je izvinjenje žrtvama prijetnji na toj mreži, poručujući da takve "uvrede nisu prihvatljive ni u stvarnom svijetu ni na Twitteru". "Možemo da učinimo više i učinićemo više kako bismo zaštitili naše korisnike od takvih uvreda. To je naša dužnost", rekao je Vang, ukazujući na to da ta mreža želi da se njeni korisnici osjećaju bezbjedno.

Povodom prijava osam osoba da su bile žrtve "uznemiravanja i prijetnji smrću", istragu je pokrenuo i Skotland jard. Britanska policija navela je da su među ženama koje su prijavile da im je prećeno silovanjem ili smrću na Twitteru poslanica opozicije Stela Krisi, feministkinja Karolin Kriado-Perez i tri novinarke.

Ta afera pokrenula je debatu o funkcionisanju Twittera, a desetine hiljada ljudi potpisalo je peticiju kojom se zahtjeva da ta mreža uvede mjere kojima bi se izbjegli slični propusti.

(MONDO/Agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS