• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da budete omiljeni na Facebooku

Ako vam je cilj da vas vole na ovoj društvenoj mreži ili da, makar, ne kolutaju očima na vaše objave, onda se potrudite da ispratite ove savjete.

 Kako da budete omiljeni na Facebooku Izvor: MONDO

Možemo ih osporavati ili podržavati, ali popularnost društvenih mreža je sve veća. Facebook, naravno uživa status omiljene i najpopularnije, pa se mnogi trude da na njoj izgrade imidž kul i zanimljive osobe.

Ukoliko želite da budete uspješniji u svojoj Facebook prezentaciji, pročitajte par savjeta, koje smo spremili za vas.

Uvijek komentarišite i lajkujte

Ali samo slike i komentare svojih najboljih prijatelja. Šaljite im smajlije, poljupce i srca, bez obzira koliko to posmatračima sa strane ljigavo izgledalo. Onaj kome ih pošaljete primiće ih oberučke!

Odgovarajte na pozive i događaje

Svaki put kada vas neko pozove na neki događaj ili zamoli da nešto proslijedite, odgovorite da li ćete doći ili proslijedite objavu dalje. Ako vas mrzi da palite komp, iskoristite mogućnost odgovra preko neta na mobilnom ili aplikaciju.

Izuzetak od prethodnog pravila!
Zaobiđite objave tipa: "Ovo okači na zid deset prijatelja, inače će ti ..." jer ćete smoriti sve prijatelje, ali i one koji usput vide takvu objavu!

Čestitajte rođendane i godišnjice prijateljima
Nemojte ih zaboraviti, oni to vole! Iako mnogi tvrde da ih se većina ne bi ni setila da nisu okačili datum rođenja ili godišnjice braka na Fejs, svi oni se osjećaju bolje i ljepše kada dobiju čestitku. Uostalom, zašto su okačili datum rođenja, godišnjice ili neki drugi važan datum, ako ne žele da ih se sjetite?!

Kada neko hakuje nalog prijatelja - javite mu!

Provale u Facebook naloge su sve češće, lako se mogu prepoznati po spam porukama, pa kada stigne neka takva, javite prijatelju, da zna, da može da se žali Facebooku ili da promijeni lozinku dok još ima vremena...

Neka svi izgledaju vrhunski

Na vašoj novoj profilnoj fotki ili naslovnoj fotografiji bitno je da cijela ekipa izgleda dobro, ne samo vi.

Odgovarajte na poruke

Nemojte dozvoliti da vam Fejs sanduče bude zatrpano porukama na koje nikada niste odgovorili ili ih čak niste ni pročitali. Kada primite poruku, ako niste u mogućnosti da odgovorite odmah kratko uzratite da ćete se čuti kasnije ili da ste trenutno u gužvi. Naravno, kada gužva prođe svakako odgovorite na poruku.

Ne zabadajte nos gdje mu nije mjesto!

Recimo, kada vidite da je neko promijenio status iz "U vezi" u "Slobodan", ne trčite odmah da pitate šta se desilo. Ne komentarišite svaki sentimentalan status, jer, ako mu zatreba pomoć, prijatelj će se uvijek sam javiti.

Ne zovite za prijatelje osobe koje ne poznajete

Ili koje makar ne poznajete dovoljno dobro. Izgledaćete kao spamer, a i prijatelji će biti sumnjičavi zbog stranaca, koji bi mogli da gledaju njihove slike i čitaju objave, koje su oni namijenili samo "pravim" Fejs prijateljima.

Ne komentarišite i ne lajkujte prastare fotke!

Niko vam ne zabranjuje da gledate dostupne fotografije prijatelja, ali nemojte komentarisati ili lajkovati sliku od prije pet godina. Nema svrhe. Ukoliko ne možete da zadržite želju da nekom kažete da je lijep učinite to na nekoj fotki od danas ili juče. Neka prošlost ostane baš tamo - u prošlosti, jer svaki put kada lajkujete ili komentarišete neku staru sliku, ona se pojavi na News Feedu vašeg prijatelja.

Ne raspravljajte se na Fejsu!

Neka krive Drine ostanu krive, a vi ohladite glavu pre novog kačenja na mrežu. Rasprave na Fejsu su mučne, dosadne i obično odu u potpunu katastrofu. Javne, pa i skrivene rasprave, preko poruka, recimo, će zagorčati i vaš i život onog sa kim se raspravljate.

Ako vi imate neki dobar savjet, slobodno - komentari su vaši!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS