• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FBI prisluškuje preko mikrofona na smartfonu

Prema nedavno procurilim informacijama, FBI koristi malware softvere kako bi aktivirao mikrofone na telefonima radi prisluškivanja.

 FBI prisluškuje preko mikrofona na smartfonu Izvor: MONDO

Napredna tehnologija, koja je u potpunosti kreirana u FBI laboratorijama omogućava agentima da na daljinu aktiviraju mikrofone Android telefona ili PC i laptop računara, kako bi pratili kriminalne aktivnosti, odnosno prisluškivali kriminalce.

Ove tehnologije, koje su konstruisane po ugledu na malware, zaobilaze etičke principe korišćenja modernih tehnologija i koriste se bez znanja korisnika. Wall Street Journal prenosi riječi neimenovanog FBI zvaničnika, koji kaže da obični korisnici nemaju rezloga za brigu i da se takve thnologije koriste isključivo u antiterorističke i akcije uperene protiv dječije pornografije.

Ovaj zvaničnik je tako potvrdio da FBI zaista ima takve mogućnosti i "alate", ali niko u tom Birou nije želio da izda zvaničnu izjavu pomenutom listu. Isti izvor otkrio je da na sličan način FBI pristupa podacima osumnjičenih korisnika, njihovim kamerama i drugim multimedijalnim uređajima.

Da nije malo previše?

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS