• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Život čovjeka koji mi je ukrao telefon

Neobična priča o kradljivcu iPhona, koji je zaboravio da isključi sinhronizaciju slika na net i vlasnik sada prati svaki njegov korak. Javno!

 Život čovjeka koji mi je ukrao telefon Izvor: MONDO

Statistika kaže da samo jedan od deset ukradenih telefona pronađe put nazad do vlasnika. Nakon krađe, funkcije i aplikacije, poput Find my phone ili digitalno praćenje kretanja uređaja uglavnom ne pomažu. Lopovi su uglavnom iskusni pa znaju kako da zaobiđu ovakve funkcije i aplikacije, a za većinu telefona je dovoljno izvaditi i uništiti SIM karticu i izbrisati kompletan sadržaj memorije.

Kradljivac ovog iPhona, po svemu sudeći, nije baš iskusan lopov, a i ne razumije se u mogućnosti modernih telefona...

Vlasnik ukradenog iPhona, imao je prije krađe, između ostalog, uključenu automatsku sinhronizaciju fotografija sa Dropbox servisom preko Wi-Fi mreže. Nakon krađe telefona, lopov, neznajući za ovu fukciju, nastavio je nesvjesno da šalje sve slike vlasniku ukradenog telefona, koji je od toga napravio blog na Tumblr mreži, koji čita preko 14.000 ljudi!

Na osnovu slika koje svakodnevno stižu vlasnik telefona saznao je da kradljivac živi u Dubaiju, da se zove Hafid i da stanuje u iznajmljenom stanu, sa cimerima. Ali to je samo dio priče.

Cijelu priču pratite preko OVOG linka.

Kako je Hafid ukrao telefon

Vlasnik se sa prijateljima provodio na Ibici i jedne noći, nakon žurke otišli su na plažu, na noćno kupanje. Stvari, koje su u tom trenutku imali sa sobom (i na sebi) su ostavili na ležaljkama, desetak metara od mora. Bili su pijani i nisu brinuli o stvarima, koje su u međuvremenu ukradene. Sem telefona odnijeti su pasoši i torbice sa dokumentima.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS