• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HTC Desire 500: Kvadkor srednjak

Da li je ovo karika u HTC lancu koja nedostaje kupcima? Svi su izgledi da je tako...

 HTC Desire 500: Kvadkor srednjak Izvor: MONDO

HTC predstavlja novi model HTC Desire 500 za Evropu. Desire 500 je moćan model srednje klase sa kvadkor procesorom od 1.2 GHz, BlinkFeed i Video Highlights funkcijama i namijenjen je korisnicima koji žele pravo mobilno iskustvo po pristupačnoj cijeni.

HTC Desire 500 će biti dostupan u crnoj i bijelo plavoj boji koje donose tanak i sofisticiran izgled.

Tvoj život kroz mobilni objektiv

Zabilježite i podijelite svaki trenutak kamerom od 8 MP na Desire 500 telefonu koja uz HTC ImageChip procesor kreira kvalitetne fotografije i 720p HD video snimke. Prednja kamera od 1.6 MP jednostavno pravi autoportrete visokog kvaliteta. Uhvatite savrešen osmijeh uz funkcije prepoznavanja osmijeha i lica, prilagodite fotografije brojnim kreativnim filterima i podijelite ih sa prijateljima, porodicom ili pratiocima putem omiljenih društvenih mreža.

Video Highlights pretvara vaše fotografije i video snimke u video kompilaciju u trajanju od 30 sekundi, praćenu muzikom iz jedne od šest ponuđenih tema. Kreirani u saradnji sa profesionalcima iz oblasti muzičke produkcije, video prelazi u okviru svake teme su sinhronizovani sa tempom prateće muzike, kako bi se dobili profesionalni rezultati bez ikakvog napora.

Omiljeni sadržaj na početnom ekranu

HTC Desire 500 donosi BlinkFeed u Desire seriju. Pretvarajući početni ekran u personalizovan tok svježih informacija, BlinkFeed se prikazuje na ekranu od 4.3 inča i generiše novosti sa društvenih mreža i drugih izvora vijesti, pružajući već na prvi pogled sve najsvježije informacije.

Performase koje prate savremen način života

Uz kvadkor procesor od 1.2 GHz HTC Desire 500 omogućava veoma brzi multitasking, pretraživanje interneta i igranje grafički zahtevnih igara.

Zahvaljujući podršci za microSD karticu do 64 GB nikada nećete ostati bez prostora za fotografije, video snimke, aplikacije i igre koje najviše volite.

HTC Desire 500 biće dostupan na određenim tržištima kod mobilnih operatera i u maloprodajnim objektima tokom avgusta. Cijena, nažalost ostaje nepoznata, ali je proizvođač naveo da će Desire 500 će imati i verziju sa dual SIM i NFC podrškom.

HTC Desire 500 specifikacije
Dimenzije: 131 x 66 x 9.9 mm
Težina: 123 grama
Displej: 4.3 inča, WVGA rezolucija
CPU: kvadkor Qualcomm Snapdragon 200, 1.2 GHz
OS: Android Jelly Bean sa HTC Sense
Memorija: 4 GB interne, microSD do 64 GB
RAM memorija: 1 GB DDR2
Mreže: tribend GSM/GPRS/EDGE i dualbend 3G/HSDPA
Povezivanje: NFC, 3.5 mm stereo audio, Bluetooth 4.0 sa aptX, Wi-Fi b/g/n sa DLNA podrškom
Kamera: 8 MP sa autofokusom, LED blic, BSI senzor veličine 1/3.2", HTC ImageChip, F2.0 aparatura (28 mm)
Baterija: Li-Po 1.800 mAh

Kako vam se dopada novi HTC-ov mališa?

(MONDO)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

zixon

uzeo ga prije par dana, i nisam zadovoljan. Koristim bluetooth slušalice dosta i nikada ni na jednim telefonu nije bio tako loš zvuk i tako tih. Pokušao sam sa tri slušalice i to ne neke no name i isto se ponaša, dok na drugim telefonima rade dobro. Pored toga dešava se da gubi mrežu, i to u području gdje je signal dobar, asekundarna kartica iako je podešena na ručno biranje operatera se sama od sebe zna prebaciti na drugu mrežu i onda si automatski u romingu. Očekivao sam mnogo više. Ostale stvari kje nisu vezane za telefoniranje rade dobro. Da još enšto, kad si u razgovoru ne možeš ući u telefon jer jedino an šta reaguje je on/off prekidač a kad njega kliikneš automatski prekidaš poziv-katastrofa

RECENZIJE

TIPS & TRICKS