• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LG G2: Najbolji Android smartfon?

Sve ono što postoji trenutno u Android okruženju LG je spakovao u svoj vodeći G2 model!

 LG G2: Najbolji Android smartfon? Izvor: MONDO

Kompanija LG Electronics predstavila je 7. avgusta u Njujorku LG G2 pametni telefon, prvi model u okviru nove premijum G serije ove kompanije.

LG G2 smart telefon odslikava orjentisanost kompanije LG na potrebe potrošača i upravo su na osnovu istraživanja njihovih navika definisane i glavne karakteristike ovog modela, poput ergonomskog dizajna, niza praktičnih funkcija i intuitivnog korisničkog iskustva.

LG G2 donosi napredne opcije uz moderan, funkcionalan i komforan dizajn. Ovaj model pomjera granice kada je dizajn smart telefona u pitanju i to kroz postavljenje svih tastera na zadnju stranu uređaja. Ovo rješenje čini model G2 prvim smart telefonom koji ne posjeduje tastere na bočnim stranama. Rear Key koncept je proistekao iz činjenice da usljed proizvodnje telefona sve većih dimenzija, korisnicima je ujedno i sve teže da pristupe bočnim tasterima. Pomjeranje glavnih tastera na poleđinu telefona daje veću kontrolu korisnicima, jer se upravo tu kažiprst nalazi u prirodnom polažaju. Istraživanja su takođe pokazala da ovo pomjeranje tastera rezultira i smanjenu ispadanja telefona iz ruke prilikom podešavanja jačine zvuka u toku razgovora.

Dužim pritiskom na taster za podešavanje zvuka, automatski se aktivira QuickMemo aplikacija ili kamera, što olakšava pravljenje brzih bilješki i fotografija. Iako se power dugme nalazi sa zadnje strane, zahvaljujući KnockON funkciji nije potrebno okretati telefon, već je dovoljno dvaput tapnuti ekran kako bi se upalio.

LG Electronics je na ovom modelu predstavio i novi Full HD ekran dijagonale 5.2 inča, koji predstavlja najveći displej za jednoručne operacije u kategoriji telefona širine 2.7 inča. Pored toga, Dual Routing tehnologija smanjuje okvir telefona na nevjerovatnih 2.65 milimetra. Uz već dokazanu IPS tehnologiju, LG G2 nudi i superiornu grafiku, precizne boje i jasan prikaz slike bez ikakve distorzije.

LG G2 smart telefon koristi i grafički RAM (Graphic RAM - GRAM) za još veću energetsku efikasnost. GRAM tehnologija smanjuje potrošnju energije ekrana i do 26 odsto i istovremeno produžava trajanje baterije za 10 odsto. Pored ove tehnologije, LG G2 poseduje i bateriju od 3.000mAh, što garantuje veliku izdržljivost prilikom aktivnog korišćenja.

LG G2 dolazi sa optičkim stabilizatorom slike (OIS tehnologija) za spriječavanje zamućenja prilikom fotografisanja, što omogućava jasnije i oštrije fotografije čak i kada su napravljenje u pokretu ili pri lošim uslovima vidljivosti. Većina sadašnjih smart telefona koji koriste OIS tehnologiju posjeduju kamere u opsegu od 4 do 8 megapiksela, dok LG G2 je jedinstven po tome što nudi kameru rezolucije od čak 13 megapiksela.

Pored toga, Super Resolution i Multi-point AF opcije omogućavaju stabilan fokusu prilikom fotografisanja, kao što je slučaj kod digitalnih fotoaparata.

U posljednjih nekoliko godina, usljed sve brojnijeg kvalitetnog multimedijalnog sadržaja, došlo je do porasta potrebe za vrhunskim zvukom na smart telefonima. Smart telefoni su postali centri najrazličitijig oblika zabave, od filmova i muzike do naprednih video igara, tako da korisnici očekuju, pored viskokokvalitetnih ekrana, i izuzetan zvuk na telefonu. LG G2 je prvi smart telefon na tržištu koji omogućava 24 bit/192kHz Hi - Fi reprodukciju, što predstavlja studijski kvalitet zvuka.

Istraživanja pokazuju da su najčešće korišćenje funkcije na telefonu one najosnovnije, poput pozivanja, slanja SMS poruka ili odlaska na društvene mreže. Upravo LG G2 nudi niz praktičnih funkcija koje se prije svega fokusiraju na najpopularnije opcije:
- Answer Me: automatski odgovara na poziv kada se telefon prisloni na uvo
- Plug & Pop: preporučuje moguće opcije koje se mogu izabrati kada su slušalice ili USB kabl detektovani
- Text Link: informacije iz tekstualnih poruka se mogu lako sačuvati i uvrstiti u kalendar ili biti pretražene na internetu
- QuickRemote: LG G2 može upravljati uređajima za kućnu zabavu, a može se koristiti i kao univerzalni daljinski upravljač za više uređaja istovremeno
- Slide Aside: omogućava lakši multitasking jednostavnim prevlačenje otvorenih aplikacija na stranu pomoću tri prsta i
- Guest Mode: štiti privatnost vlasnika telefona kroz prikazivanje samo predodređenih aplikacija uz pomoć sekundarnog sistema zaključavanja.

Sljedeća generacija LTE tehnologije

LG G2 koristi najnapredniji procesor za mobilne telefone, Qualcomm Snapdragon 800, koji redefiniše iskustvo korišćenja smart telefona kroz zadivljujuće performanse, vrhunsku grafiku i izuzetni kapacitet baterije.

Nakon svjetske premijere u Njujorku, LG G2 će u narednih 8 nedjelja biti dostupan kod više od 130 operatera širom svijeta, počevši od Južne Koreje, Sjeverne Amerike, Evrope i ostalih ključnih tržišta. Nažalost, cijena još uvijek nije poznata, ali sigurno neće biti značajno niža od konkurenata u vrijeme njihovog lansiranja na tržište.

LG G2 specifikacije
Procesor: 2.26 GHz kvadkor Qualcomm Snapdragon 800
Ekran: Full HD IPS (1.080 x 1.920 / 423 ppi), dijagonale 5.2 inča
Memorija: 32 GB/16 GB
RAM: 2 GB LPDDR3 800 MHz
Kamera: (zadnja) 13.0 MP sa OIS tehnologijom/ (prednja) 2.1 MP
Baterija: 3.000mAh
Operativni sistem: Android Jelly Bean 4.2.2
Dimenzije: 138 x 70 x 8.9 mm
Boje: crna/bela

Kako vam se čini novi LG smartfon?

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS