• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najtanji smartfon na svijetu je i najbolji!

Huawei Ascend P6, prema mišljenju EISA asocijacije, najbolji je mobilni telefon u sezoni 2013-2014!

 Najtanji smartfon na svijetu je i najbolji! Izvor: MONDO

Kompanija HUAWEI objavila je da je EISA, Evropska asocijacija za sliku i zvuk proglasila Huawei Ascend P6 za najbolji Mobilni telefon u kategoriji "Consumer Smartphone".

Ono što je Huawei Ascend P6 opredijelilo za ovu prestižnu nagradu jeste to što je tanak i lijep, debljine svega 6.18 mm, a težak samo 120 grama. Prednji dio je skoro sav od stakla, a ekran je 4,7 inča veličine, sa rezolucijom od 1.280x720 piksela i može da se koristi čak i kada nosite rukavice.

Ascend P6 pokreće Android 4.2 Jelly Bean i quad-core procesor od 1.5 GHz sa 2 GB RAMmemorije. Zadnja kamera od 8 megapiksela ima autofokus funkciju i snima video u Full HD rezoluciji, dok je 5 megapiksela prednja kamera pogodna za autoportrete.

Kao dobrodošao dodatak na Android platform jeste to što Huawei Ascend P6 koristi korisnički interfejs pod nazivom Emotion UI, koji između ostalog, nudi panoramski pogled i za prepoznavanje lica na fotografijama.



Sve ukupno, prema riječima EISA sudija, Huawei Ascend P6 je iznenađujuće dobro opremljen smart telefon po veoma atraktivnoj cijeni.

Nagrade EISA su priznanje proizvodima koji demonstriraju besprijekoran spoj inovativne tehnologije, elegantan dizajn i poželjne funkcije. Sudijski žiri za nagrade asocijacije EISA čine urednici 50 magazina o potrošačkim elektronskim uređajima iz 19 evropskih zemalja.

Za više informacija o nagradama asocijacije EISA za 2013/2014. pos etite http://www.eisa.eu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS