• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolji Android telefoni u Srbiji

Napraviti listu najboljih telefona, a posebno onih sa Androidom je vrlo hrabar potez. Ovo je Top 5 Android smartfon u Srbiji, po MONDO izboru.

 Najbolji Android telefoni u Srbiji Izvor: MONDO

Dakle, napravili smo listu Top 5 Android telefona, trenutno najboljih na srpskom tržištu.

Sa ovom listom neki će se složiti, neki verovatno neće, ali ako se odlučite da kupite jedan od ovih telefona mirni ste makar nekoliko sezona. Naravno, pod uslovom da proizvođač ne "zavrne" za neki aktuelni apdejt i softversku nadogradnju.

Hardverski, novi telefoni, koji će biti predstavljeni do kraja godine, neće imati mnogo jače procesore, ali će dijagonale ekrana rasti. Ovog puta izabrani telefoni su na ivici ergonomije, ali i dalje mogu da se koriste jednom rukom.

Listu smo napravili na osnovu aktuelnosti, kvaliteta, budućih nadogradnji (svi bi trebalo da dobiju makar Android 5.0 ili kako god se zvao - Key Lime Pie?), kao i servisa i ponude domaćih operatera.

HTC One

Sa svojim metalnim kućištem, inovativnim funkcijama i sjajnim stereo zvučnicima HTC One je zaista poseban Android telefon. Cijena ovog smartfona u Srbiji, u slobodnoj prodaji je oko 800 evra, a u ponudi operatera može se pronaći po cijeni od jednog dinara, uz adekvatan tarifni profil.

Šta mu fali: Domaći BlinkFeed sadržaji i bolja kamera.

Sony Xperia Z

Vodootporan otporan na prašinu i prljavštinu, istovremeno ima staklo sa obe strane, lagan je i nije "budža". Poseban i po svojoj ljubičastoj maski, Sony Entertainment aplikacijama i Walkman muzičkom plejeru. U ponudi operatera se može kupiti po cijeni od jednog dinara, a u slobodnoj prodaji je oko 700 evra.

Šta mu fali: Unlimited Movies i Music ne rade u Srbiji i displej ima slabe uglove gledanja.

Samsung Galaxy S4

Nasljednik najpopularnijeg smartfona na svijetu doneo je Full HD ekran u kompaktnom kućištu, zajedno sa nizom novih softverskih aplikacija, po kojima se Samsung razlikuje od svih drugih konkurenata. Samsung Galaxy S4 se, takođe, može kupiti u ponudi naših operatera, a u slobodnoj prodaji košta oko 740 evra u verziji sa 16 GB memorije.

Šta mu fali: Neke opcije izgledaju odlično, ali samo na papiru. Dizajn mu nije baš "svjež", a i sav je od plastike.

ASUS Padfone 2

Jedinstven koncept "2u1" smartfona i tableta pokazao se kao veoma praktična kombinacija, kako tokom poslovnih, tako i tokom korišćenja telefona za zabavu. Kvalitetno izrađen telefon sa naprednim specifikacijama i izdržljivom baterijom trenutno se može kupiti kod operatera po cijeni od jednog dinara, dok je u slobodnoj prodaji oko 400 evra. Sa tablet "dodatkom" cena mu je oko 650€.

Šta mu fali: Nema proširivu memoriju, displej nije Full HD, a i rezolucija tablet ekrana je trebalo da bude viša.

LG Optimus G

Model Optimus G Pro ne može se kupiti zvanično u Srbiji, pa je model sa G oznakom uskočio na njegovo mjesto. Izuzetno kvalitetno konstruisan i izrađen telefon, ima odličan, mada ne i Full HD ekran, Android Jelly Bean i dobru kameru rezolucije 13 megapiksela. Telefon se u slobodnoj prodaji može kupiti za oko 580 evra.

Šta mu fali: Cijena je, u odnosu na konkurentne vrlo visoka, nema proširivu memoriju i displej je mogao biti Full HD.

Šta nas očekuje do kraja godine?
U septembru će već biti najavljeno nekoliko novih Androida, koji bi, po planovima proizvođača, trebalo da se pojave i kalendarski do kraja godine u prodaji.

Našu pažnju najviše privlače ovi modeli:
- Sony Xperia Z1
- Samsung Galaxy Note 3
- LG G2 (u Srbiju stiže u oktobru)
- Motorola Moto X
- HTC One Max i
- možda Nexus 5?

(Marko Čavić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS