• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čorbast pasulj iz JNA kuvara

Pogledajte kako se hranila nekada četvrta vojna sila Evrope i saznajte kako pravilno da skuvate i kombinujete zdrava i hranljiva jela.

 Čorbast pasulj iz JNA kuvara Izvor: MONDO

Prije dvadeset i pet vijekova, kineski general i vojni strateg Sun Cu je u svom "Umijeću ratovanja" zabilježio da "...kada vojska hrani konje žitom, kolje stoku zbog mesa i kada vojnici ne kače kotlove iznad taborske vatre, budući da ne namjeravaju da se vrate u šatore - tada znajte da su spremni i da poginu u borbi".

Danas mnogi i dalje sa ponosom i sjetom pričaju da je JNA na vrhuncu svoje snage bila četvrta najmoćnija vojna sila Evrope, što je velikim dijelom bila zahvaljujući više od 600 hiljada vojnika, koji su u svakom trenutku bili spremni da odbiju tuđe i nikome ne daju svoje. Ne čudi onda što je zbirka recepata prema kojoj su vojne kuhinje od Đerdapa, pa sve do Triglava posluživale više od milion i osamsto hiljada obroka dnevno, bila jedna od najčuvanijih vojnih tajni.

Ipak, tajne su otkrivene i prije ovog modernog JNA kuvara, koji recepte nekadašnje velesile sada stavlja na raspolaganje milionima korisnika, odnosno svima koji imaju iPhone ili iPad. Za 1.99 dolara, koliko košta JNA kuvar, dobićete dio nekada strogo čuvane tajne, recepte poput čorbastog pasulja, trnča i cigle.

JNA kuvar sadrži više od 100 recepata sa detaljnom tabelom nutritivnih vrijednosti za kombinovanje pravilne ishrane. Dio aplikacije čini lista za kupovinu namirnica, kreirana u zavisnosti od toga koji broj porcija se priprema. Recepti se mogu pregledati preko kategorija ili putem pretraživača, ukucavanjem naslova ili jednog, odnosno više sastojaka.

Autore aplikacije možete podržati preko njihove Facebook stranice, a na svoj iPhone ili tablet je preuzeti ODAVDE.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS