• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lara Kroft ili Indijana Džons?

Dva najpoznatija istraživača drevnih civilizacija spremaju nova iznenađenja za igrače i ljubitelje filmova.

 Lara Kroft ili Indijana Džons? Izvor: MONDO

Lara Kroft od 1996. godine praši gejmerskim svijetom sa izuzetno velikim uspjehom. U desetak različitih naslova, koji su se pojavili za sve igračke platforme u posljednjih 17 godina, Lara je proskakutala od Južne Amerike, preko Aljaske, Evrope, Afrike i Azije do Japana i Australije. Vozila je džipove, skutere, motore, skakala padobranom, upravljala helikopterom, avionom, brodom, ali i koristila najmodernije naoružanje. Ne zaboravimo i luk i strijele!

Posljednja igra, koju je pratila #Reborn kampanja, prodata je od sredine marta u pet miliona primjeraka i postavila je rekord kao najbrže prodavana Tomb Raider igra ikada.

Lara Kroft je rekorderka i u filmskoj industriji. Sem što je najpoznatija heroina video igara, prvi Tomb Raider film je i najuspješniji film u kojem je glavnu ulogu igrala žena u Holivudu! Anđelina Džoli je reprizirala ulogu Lare Kroft i u drugom nastavku, ali je film, koji je izašao par nedjelja nakon očajno ocijenjene igre "The Angel of Darkness" prošao dosta skromnije na blagajnama.

Sa druge strane stoji svevremenski i neponovljivi lik Indijane Džons. Dordž Lukas stvorio je zanesenjaka istorijom i arheologijom, kojeg su maestralno oživjeli režiser Stiven Spilberg i glumac Harison Ford, kroz četiri filma koja su oduševila publiku. Prvi je izašao davne 1981. godine, dok smo u posljednjem uživali 2008. Trenutno se šuška o novom nastavku, u kojem bi Indijana Džons, odnosno Harison Ford imao samo "podršku", odnosno, glavnu ulogu bi ponio njego sin, kojeg bi trebalo da igra zvijezda Transformersa i posljednjeg Indijana Džons filma, Šaja Labaf.

Što se igara tiče, Indijana je imao mnogo manje uspjeha od svoje lijepe (i mlađe) koleginice, pa je kroz nekoliko PC i konzolnih izdanja tek uspio da zainteresuje igrače za tematiku istraživanja grobnica i drevnih iskopina. Posljednja igra izašla je 2009. godine i trenutno nema pouzdanih najava da će biti novih.

Kada bi se nekako iskombinovali Lara i Indijana, sigurni smo da bi to bio nepobjediv tim.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS