• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I smartfoni mete špijunskih NSA akcija

Američka Nacionalna bezbjednosna agencija (NSA) može da pristupi korisničkim podacima svih vodećih smartfona, piše njemački nedeljnik Špigel.

 I smartfoni mete špijunskih NSA akcija Izvor: MONDO

Magazin se poziva na internu dokumentaciju agencije NSA i britanske tajne službe GCC, u kojima one opisuju uspostavljanje posvećenih timova za probijanje zaštitnih mjera na popularnim smartfonima, i to iPhona, BlackBerryja i Androida.

Podaci kojima na taj način ove službe pristupaju sadrže kontakte, liste poziva, SMS saobraćaj, zabilješke i podatke o lokaciji, prenio je AP.

Njemački list navodi da dokumenta ne pokazuju da NSA masovno špijunira korisnike mobilnih telefona, ali da se te tehnike koriste kako bi se prisluškivali određeni pojedinci.

Špigel ne navodi na koji je način došao do tih podataka, ali jedan od autora članka koji je objavljen je Lora Poitras, američka režiserka koja je blisko povezana sa odbjeglim američkim obavještajcem Edvardom Snoudenom.

Snouden je od juna ove godine u više navrata medijima dostavljao raznovrsnu dokumentaciji o tajnim programima uz pomoć kojih američke vlasti špijuniraju skoro sve vidove komunikacija u svijetu.

(MONDO/Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS