• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Daljinac za smartfone hit IFA sajma!

Francuski Alcatel na berlinskom IFA sajmu predstavio je dodatak za smartfon koji je malo ko očekivao - daljinski upravljač!

 Daljinac za smartfone hit IFA sajma! Izvor: MONDO

Čuveni IFA sajam u Njemačkoj oduvijek je donosio sijaset nevjerovatnih i neočekivanih premijera, a Alcatel je zaslužan za posljednju takvu. Uz izuzetan OneTouch Hero smartfon predstavio je i daljinski upravljač!

Daljinac izgleda kao stariji monohromatski telefoni, koji se sa Hero smartfonom povezuje na neki od bežičnih načina, nema SIM karticu, ali ima neke od funkcija mobilnog telefona. Daljinski upravljač se koristi za obavljanje poziva, kada vam telefon (Hero) nije pri ruci, može da aktivira alarm, promijeni profil, aktivira stendbaj mod ili neku od drugih funkcija novog Francuza.



Alcatelov daljinac još uvijek nije u serijskoj proizvodnji, a planira se da bude dio osnovnog prodajnog OT Hero paketa. Moći će da se kupi u standardnom obliku, u kućištu od plastike, dok će oni sa dubljim džepom moći da se odluče i za aluminijumski, brušeni model.

Inače, Alcatel sa sve više uspjeha osvaja smartfon tržište. U Berlinu je predstavio OneTouch Hero smartfon, koji ima displej dijagonale 6 inča, IPS matrice i Full HD rezolucije, sa kvadkor procesorom brzine 1.5 GHz i 2 GB RAM memorije. Telefon, odnosno fablet dolazi sa olovkom za pisanje, dvije AF kamere (13 i 2 MPx), memorijom od 16 do 32 GB i baterijom kapaciteta čak 3.400 mAh.

Uz OT Hero predstavljeni su i posebni dodaci, koje do sada nismo imali prilike da vidimo u smartfon svijetu. Pomenuli smo daljinski upravljač, ali tu su još i mobilni projektor, koji se kači na pinove ugrađene na telefonu, posebna vrsta flip futrole sa eksternim monohromatskim diodama i poseban flip sa e-Ink tehnologijom za čitanje elektronskih knjiga dok je telefon preklopljen.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS