• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nokia planirala da uvede Android 2014!

A onda ju je Microsoft kupio i sve je palo u vodu...

 Nokia planirala da uvede Android 2014! Izvor: MONDO

Američki "New York Times" tvrdi da je Nokia imala rezervni plan, ukoliko saradnja sa Microsoftom ne bude konačno krenula kako treba. To je svakako bio Android OS.

Prema izvorima ovog lista, Nokia je već testirala pojedine Lumia modele na Android operativnom sistemu i testovi su bili uspješni. Čak toliko uspješni da je Nokia imala i plan da Android Lumia bude predstavljena do kraja 2014. godine!

U kompaniji Microsoft imali su informaciju da Nokia eksperimentiše sa konkurentskim operativnim sistemom i to je samo dovelo do ubrzanja kupovine finskom smartfon proizvođača. Jasno vam je da bi Lumija na Androidu bio fatalan udarac za Microsoft, jer Nokia ima preko 80 odsto udjela na celom Windows Phone tržištu. Prihvatanjem Androida na Nokiji udio Microsofta bio bi još manji...

Poređenja radi, Nokia je 2010. godine u prvom tromjesečju imala oko 33 odsto smartfon tržišta, a ove godine u istom periodu ima 11 puta manji udio!

Ipak, izgleda da se ekipica, okupljena oko Nokia-Android ideje zaista zahuktala, pa je Newkia, odnosno nova kompanija, koja će hardverski biti Nokijina "nasljednica", ali sa Android OS-om, sve više izvjesna.

Držimo im palčeve!

(Marko Čavić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS