• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi Android i Nexus 5 stižu 14. oktobra?

Još se nisu slegli utisci od premijere novih iPhona, a korisnici mobilnih već pričaju o novoj "najvećoj vijesti", Androidu KitKat i sljedećem Nexusu

 Novi Android i Nexus 5 stižu 14. oktobra? Izvor: MONDO

Prema insajderskim informacijama iz nekoliko nepoznatih izvora, novi Android KitKat, koji nosi oznaku 4.4, kao i novi Nexus 5 biće najavljeni već 14. oktobra.

Google je, prema ovim izvorima, morao nekako da skrene pažnju javnosti sa Microsofta, koji je kupio Nokiju i Apple kompanije, koja ima nove iPhone, pa je riješio da predstavljanje novog Androida pomjeri za nekoliko nedjelja ranije.
Internetom kruži neprovjerena priča da je Google ovaj apdejt namijenio gotovo svim dosadašnjim uređajima, ali i da je on samo novi međukorak do konačnog predstavljanja Androida 5.0, za koji još uvijek niko ne zna kako će se zvati ili makar ne pouzdano. Prvo se tipovalo na Key Lime Pie, ali je sada i to ime dovedeno u pitanje, zbog nomenklature Goolovih imena za Android.

U svakom slučaju, sa informacijom da ćemo KitKat upoznati 14. oktobra, procurile su i informacije da će ova verzija Androida donijeti sljedeća unapređenja: Dostupnost za starije modele smartfona - Omogućena promjena veličine ekrana - "Miracast" unapređenja - Nove vizuelizacije u okviru Galerije - Novi API alati u vezi sa animacijama - Promjena plave Android boje menija u neku po izboru korisnika i - Novi vidžeti sa obavještenjima (notifikacije).

Android KitKat sajt je potpuno redizajniran, pa se na njemu mogu pronaći različite informacije o tome zašto se Android 4.4 zove baš tako, ali i još nekoliko zanimljivih prezentacija, koje možete pogledati OVDJE.


Što se Nexusa 5 tiče, neki kažu da će ga opet praviti LG, ali baš nijedna informacija o tome, za sada, nije dostupna. Postoje neke teorije, ali su one sve u domenu "možda je, a možda i nije...".

(Marko Čavić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS