• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MMS poruke, šta je to?

Da li šaljete MMS poruke ili ste u potpunosti zaboravili na njih?

 MMS poruke, šta je to? Izvor: MONDO

MMS servis, odnosno slanje multimedijalnih poruka, koje sadrže sliku, zvuk, video ili sve to zajedno, uveden je u kod nas tokom  2003. godine, nakon uvođenja 2.5 mreža i GPRS usluge.

U svjetskim okvirima činjenica da je MMS podbacio bila je očigledna već 2004. godine, kada je u Beču održan MMS World Congress na kojem su se svi operateri, učesnici, saglasili da MMS nije propao, ali ni postigao zacrtani cilj. Prihodi koje je MMS donosio bili su izuzetno niski.

Neka istraživanja došla su do podatka da je korisnicima, naviknutim na brzu SMS komunikaciju tokom koje su imali uvid i u to kada je poruka isporučena, kod MMS servisa smetala nedosljednost. Naime, u početku nije postojao izvještaj o isporuci MMS poruka, a one često nisu stizale do primaoca, ali su uredno bile naplaćivane. Ipak, korisnici nisu prihvatili MMS čak ni kada je on tahnički usavršen, pa ni kada je dobio izvještaj o isporuci i pročitanoj poruci.

Prema posljednjem takvom istraživanju, koja kasnije nisu sprovođena zbog niske popularnosti MMS-a, tokom 2008. godine najaktivniji korisnici MMS poruka bili su Norvežani, koji su činili čak 84 odsto svjetske populacije MMS korisnika, a slali su tek jednu MMS poruku nedjeljno. MMS servis u Iranu je bio zabranjen zbog moguće razmjene pornografskog i drugog nedozvoljenog sadržaja.

Kod nas su MMS poruke uglavnom ograničene na 300 KB i uglavnom se šalju tokom praznika i Nove godine, kada se razmijeni i po 20 hiljada poruka za jedan dan.

Da li vašete MMS poruke? Glasajte u MONDO anketi!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS