• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ignorišite poruke preko Vibera i WhatsAppa

Nakon što je korisnicima WhatsApp-a u regionu stiglo obavještenje da će ovaj servis biti naplaćivan, slična poruka kruži i Viberom.

 Ignorišite poruke preko Vibera i WhatsAppa Izvor: MONDO

"Kompanija Viber Medija inc. uvodi pretplatu korisnicima Republike Srbije. Poziv će koštati 0.33din/min, a sms 0.05. Ukoliko želite i dalje da koristite besplatne usluge servisa morate potvrditi da ste aktivan korisnik Viber aplikacije tako što ćete slati poruke sa ovim istim sadržajem na 20 korisnika servisa i tako ćete ostvariti besplatan servis. Hvala na povjerenju", stoji vrlo ofrlje u poruci koja kruži i potpisana je sa "Vaš @team Viber 2013".

Prethodno su mnogi korisnici slične aplikacije za komunikaciju i razmenu multimedijalnih sadržaja dobili sljedeću poruku:

"WhatsApp će u subotu postati platnim. Ako imate barem 10 kontakata, pošaljite im ovu poruku. Na taj način ćemo vidjeti da ste aktivni korisnik, imaćete plav znak i ostaće besplatan (kako je bilo opisano u dokumentu). WhatsApp će koštati 0,01 evro za poruku".

Proteklih godina bili smo svjedoci da su slične poruke, da su besplatni servisi odlučili da naplaćuju svoj sadržaj, stizale i za Facebook, Gmail... Takođe, u maju ove godine su Viber i WhatsApp bili na kratko nedostupni korisnicima iz Srbije, međutim danas su dostupni na Play storu i obavještenje je kao i za druge države da je prva godina upoterbe besplatna.

Dakle, nema govora o tome da će svim korisnicima koji ne pošalju gore navedene cirkularne poruke biti naplaćivan ovaj servis.

Šta da radite sa ovim porukama? Ignorišite ih. Neko dokon je želio da se našali.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS