• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najavljen Samsung sa zakrivljenim ekranom

Novi uređaj posjeduje prvi komercijalizovani Full HD Super AMOLED fleksibilni displej na svijetu, a staje u džep korisnika.

 Najavljen Samsung sa zakrivljenim ekranom  Izvor: MONDO

Kompanija Samsung predstavila je Galaxy Round, prvi pametni telefon na svijetu sa zakrivljenim displejom. Ovom pionirskom tehnologijom zakrivljenih displeja, model Round predstavlja spoj najmodernijih inovacija na polju ekrana pametnih telefona sa prepoznatljivim dizajnom, koji smo vidjeli na Note 3 uređaju (imitacija kože i polikarbonatne "metalne" ivice).

Elegantan i tanak, model Galaxy Round posjeduje Full HD Super AMOLED displej od 5.7 inča, a debljina smartfona je 7.9 mm, uz težinu od 154 grama. Kako je uređaj ispupčen na poleđini on bolje leži u ruci i lakše se drži od modela sa ekranima slične i veće dijagonale.

Kao rezultat zakrivljenog dizajna, korisnici mogu da iskoriste iskustva koja integrišu tu osobinu, poput opcije Roll Effect koji omogućava da se lako provjere informacije kao što su datum, vrijeme, propušteni pozivi i baterija kada je ekran isključen, kao i funkciju Gravity Effect za stvaranje vizuelne interakcije sa ekranom naginjanjem uređaja.

Kad je riječ o muzici, opcija Bounce UX omogućava korisnicima da kontrolišu svoju muziku. Kada je displej uređaja isključen dok muzički plejer radi, kratakim pritiskom na lijevu stranu uređaja, uređaj će ponovo odsvirati prethodnu pjesmu dok će kratkim pritiskom na desnu stranu početi da svira sljedeća pjesma. Što se tiče fotografija i video snimaka, opcija Side Mirror omogućava korisnicima da pristupe sadržaju albuma naginjanjem na lijevo i desno.

Veliki ekran pruža dodatne prednosti korisnicima. Korisne funkcije One-Hand Operation postavljaju najčešće korišćene funkcije na preferiranu stranu ekrana. Uređaj pruža i veće mogućnosti multitaskinga pri čemu korisnici mogu u potpunosti da iskoriste veći ekran putem opcije Multi Window, koja omogućava otvaranje više od jedne aplikacije na ekranu, da se koristi više različitih opcija jedne aplikacije istovremeno ili da se lako razmjenjuju sadržaji između aplikacija.

VIDEO

Samsung GALAXY ROUND može se trenutno naći samo u Koreji u smeđoj boji (Luxury Brown), a više boja će biti dostupno uskoro.

Specifikacije:

(Marko Čavić, MONDO, foto: Samsung)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS