• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta sve može pametni sat Samsung Galaxy Gear

MONDO vam ekskluzivno donosi video test Samsungovog Galaxy Gear pametnog sata, čije smo funkcije isprobali na premijeri u Srbiji.

 Šta sve može pametni sat Samsung Galaxy Gear Izvor: MONDO

Samsungov pametni sat, predstavljen uoči najvažnijeg evropskog Sajma elektronike u Berlinu, oslobađa korisnike potrebe da stalno provjeravaju svoj pametni telefon i omogućava da im najvažnije funkcije uvijek budu na ruci.

Galaxy Gear ima ekran tek nešto veći od četiri centimetra, procesor od 800 megaherca, memoriju četiri gigabajta i kameru od 1,9 megapiksela, montiranu na kaišu sata. Tijelo sata i kopča su metalni, a narukvica dolazi u šest boja. Ugrađeni zvučnik korisnicima omogućava obavljanje poziva direktno sa sata, održavajući veze pomoću Bluetooth veze i aplikacije posrednika, pa korisnik koji ima pune ruke može obaviti telefonski poziv govoreći u sat, a da čak i ne dotakne ekran.

Uz omogućavanje kontrole pametnih uređaja, Samsung GALAXY Gear uvodi i nekoliko novih karakteristika koje pomažu korisnicima da sačuvaju značajne trenutke, koji bi inače prošli nezabilježeno. Pomoću Memographer funkcije i kamere od 1,9 megapiksela, korisnici koji su negdje u pokretu ili koji učestvuju u fizičkim aktivnostima mogu da snime i fotografije i video snimke. Širenjem ovog koncepta brzih zapisa, Voice Memo omogućava korisnicima da zabilježe važne misli ili razgovore na uređaju koji nose oko ruke, te da te glasovne snimke sačuvaju u tekstualnom obliku na svojim Samsung GALAXY uređajima.

Marko Čavić, MONDO, foto: Petar Stojanović, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS