• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teatri zovu nove tehnologije

Službene aplikacija za android i ajfon mobilne telefone postale su pravi hit u pozorištima, a uskoro će biti dostupne i u domaćim teatrima.

 Teatri zovu nove tehnologije Izvor: MONDO

U nacionalnim teatrima Republike Srpske, ali i u još nekim domaćim pozorištima, timovi koji se bave marketingom prepoznali su pogodnost ove aplikacije. Među brojnim mogućnostima koje aplikacija pruža su i onlajn rezervacije karata, informacije o repertoaru, cijenama karata i svim novostima iz pozorišta.

"Za Narodno pozorište RS pitanje takve aplikacije je stvar potrebe. Već neko vrijeme radimo na oficijelnoj aplikaciji namijenjenoj android i iOS operativnim sistemima, koja bi trebalo, osim što predstavlja pozorište, da ponudi usluge rezervacije i kupovine karata", rekao je za "Glas Srpske", direktor opšteg sektora u Narodnom pozorištu RS Milan Leper.

On je objasnio da testiranje takve aplikacije zahtijeva određeno vrijeme, te da će se ova usluga Narodnog pozorišta RS pojaviti tek od sljedeće sezone.

Da je svaki dodatni korak koji ljubiteljima pruža dodatne informacije dobrodošao, potvrdila je i pozorišni organizator u Dječijem pozorištu RS Draška Despenić.

"Svakako do kraja ove i početkom nove sezone mogli bismo da počastimo naše posjetioce ovom novotarijom", kazala je Despenićeva.

Marketinški prostor koji pružaju android uređaji kao blisku budućnost pozorišta u Srpskoj vidi i kućni reditelj banjalučkog Studentskog pozorišta Aleksandar Pejaković.

"Što se tiče konkretno banjalučkog Studentskog pozorišta, mi ćemo tek poslije konačne rekonstrukcije scene u Gospodskoj ulici pristupiti kako promjeni vizuelnog identiteta pozorišta, tako i uvođenju novih načina oglašavanja i rezervacija karata", najavio je Pejaković.

Navike

"Nisam siguran da bi kod nas odmah zaživjelo, jer domaća publika nema naviku da na virtuelan način rezerviše ulaznice. Iako smo već imali ponudu da napravimo ovu aplikaciju, moraćemo da sačekamo, jer ova usluga nije baš jeftina", rekao je jedan od osnivača Gradskog pozorišta "Jazavac", glumac Dejan Zorić.

(MONDO, Foto: Arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS