• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apple: iPad 5,iPad mini 2,MacBook i Mavericks

Kompanija Apple počistila je jesenje lišće sa svojih novih proizvoda:tableta iPad 5 i mini tableta iPad mini 2.Predstavljeni i drugi uređaji i servisi

 Apple: iPad 5,iPad mini 2,MacBook i Mavericks Izvor: MONDO

Apple je sjedište u Kupertinu oslikao prepoznatljivom jabukom, koja "viri" iz gomile stilizovanog lišća, koje je jesenji vjetar konačno oduvao. Tim Kuk je na svom Twitter profilu sat vremena pred početak promocije novih uređaja napisao da se iza bine zabavlja sa kolegama i da jedva čeka da izađe na scenu.

Malo o novim iPhonima i poboljšanjima

Tim Kuk je po izlasku na scenu prvo rekao da iza sebe imaju najveće lansiranje iPhona ikada, sa preko devet miliona prodatih komada za samo tri dana. "Ljudi vole iPhone", rekao je Kuk. "Veoma ih vole", dodao je. Nekoliko dana nakon lansiranja iOS-a 7 već 200 miliona uređaja ga je koristilo, a u momentu održavanja ove konferencije na iOS 7 prešlo je oko 65 odsto korisnika.

iTunes Radio je pravi hit. Preko 20 miliona slušalaca preslušalo je već preko milijardu pjesama od lansiranja, a mnoge zvijezde su oduševljene njime, uključujući Džastina Timberlejka.

U Apple AppStore onlajn prodavnici već se nalazi preko milion aplikacija, koje su preuzete 60 milijardi puta, a programeri su zaradili od njih preko 13 milijardi dolara!

Mac OX X: Mavericks biće besplatan!

Potpuno novi, ispeglan kod, koji troši manje struje, odnosno energije, a pruža za sat duže trajanje autonomije i do sat i po duže pregledanje iTunes video fajlova. Opcija nazvana Compressed Memory može da sabije do 6 GB podataka u samo 4GB RAM memorije. Mavericks bolje barata grafičkim zadacima, pa se postižu bolje performanse u grafičkim aplikacijama, igrama i na testovima od Mountain Lion verzije OS-a, a treba dodati da je Mavericks optimizovan i za korišćenje integrisane grafike. Podržan je OpenCL koji garantuje do 1.8 puta brže obavljanje zadataka.

Mavericks dolazi sa novom iBooks aplikacijom, četom, boljom podrškom za više displeja, bolje integrisanim sistemom za obavještavanje, Safari unapređenjima i drugim poboljšanjima. Tu su i potpuno nove aplikacije iPhoto, Pages, Numbers i Keynote. Aplikacije Maps i Calendar su takođe dobile svoja poboljšanja i sada više liče na one sa iOS uređaja.

Mavericks će za Mac računare biti besplatan, to nikako ne smijemo preskočiti! Novi OS je već dostupan za preuzimanje. Nikad brže!

MacBook noviteti

Nova linija MacBook računara je unaprijeđena u svakom smislu, u kategoriji od 13 i 15 inča. Računari su lakši, manji, napredniji, ali i smažniji.

Model od 13 inča dolazi sa četvrtom Intel generacijom Haswell procesora, koji obezbjeđuje do devet sati iTunes video reprodukcije i ima PCIe Flash, 802.11ac Wi-Fi, kao i Thunderbolt 2 konektor. Računar ima 128 GB SSD disk, Iris grafiku, 4GB RAM memorije, 2.4 GHz dualkor i5 čip i retina displej, a cijena mu je 1.299 dolara.

Model od 15 inča dolazi sa GeForce GT 750M grafikom, četvrom Intel generacijom čipova, PCIe Flash, 802.11ac, Thunderbolt 2 konektorom, ali i jačim hardverom, koji uključuje i7 2.0 GHz kvadkor Crystalweel procesor, 256 GB SSD disk, Iris Pro grafiku, retina displej i 8 GB RAM memorije. Cijena kreće od 1.999 dolara, što je za 200 dolara nže u poređenju sa prethodnim modelom. Petnaestica će moći sa jednim punjenjem baterije da izgura čak do osam sati video iTunes reprodukcije.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS