• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Siguran pretraživač za iPhone i iPad

Novi Kaspersky Safe Browser pretraživač za iOS sada je dostupan u Apple App Store prodavnici.

 Siguran pretraživač za iPhone i iPad Izvor: MONDO

Kao i svi drugi korisnici interneta, vlasnici iPhone i iPad uređaja mogu postati žrtve sajber napada. Najrasprostranjenija primjer za to je fišing, kada su korisnici prevarom navedeni da otkriju svoje lične informacije pomoću lažnih sajtova ili masovnih poruka koje koriste imena i logotipe poznatih kompanija. Korisnici mogu biti navedeni da otkriju svoje lozinke za društvene mreže, e-mail adrese, Apple ID naloge, i još mnogo toga.

Rizik je još veći za svakoga ko koristi mobilni uređaj za bankarske i finansijske transakcije. Prema nedavnom istraživanju kompanije B2B International, čak 38 odsto mobilnih uređaja koriste se za obavljanje finansijskih transakcija, dok je svaki treći korisnik je bio izložen fišing napadu koji se predstavljao kao usluga elektronskog bankarstva.

Kaspersky Safe Browser for iOS blokira linkove koji vode ka fišing sajtovima i drugim internet - baziranim lokacijama koje mogu biti opasne za korisnike. Nova aplikacija može i filtrirati sadržaj prema odabranim kriterijumima korisnika. Na ovaj način, korisnici mogu automatski da blokiraju pornografske sajtove, materijal koji sadrži nasilje ili psovke, gejming sajtove, društvene mreže, forume, chat i još mnogo toga. Postoji 17 unaprijed određenih kategorija za filtriranje sadržaja.

(MONDO, foto: ScreenShot/YouTube)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS