• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpske IT kompanije na sajmu u Dubaiju

Četrnaest srpskih kompanija predstavilo se ove nedjelje u Dubajiju na sajmu informaciono - komunikacionih tehnologija "Gitex 2013".

  Srpske IT kompanije na sajmu u Dubaiju Izvor: MONDO

Srbija je zvanični partner tog sajma, koji je otvorio šeik Muhamed, saopštila je Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA) koja je i organizovala nastup srpskih kompanija na najvećem sajmu informaciono-komunikacionih tehnologija u regionu Bliskog Istoka i Severne Afrike, sa tradicijom dužom od tri decenije.

Na srpskom paviljonu svoja rješenja predstavile su kompanije "Asseco SEE", "Wireless Media", "2D Soft", "Bit Projekt", "ComData", "ComTrade IT Solutions and Services", "DunavNET", "HCP", "HDL Design House", "Helios", "IRITEL", "Power Symbol Technology" i "Prozone".

"Kako smo sa Fijatom prije nekoliko godina napravili investicioni bum, na čijem je talasu u Srbiju došlo više od 150 kompanija iz automobilskog sektora, što je podiglo naš izvoz do najboljeg rezultata u istoriji zemlje, tako se sada trudimo da napravimo sličan investicioni talas na projektu Mubadale", kaže Direktor SIEPA Božidar Laganin i ističe da je osnovni zadatak za firme iz Srbije da pronađu nove partnere i naprave dobre izvozne poslove.



Igor Žeželj, prvi čovjek kompanije Wireless Media, koja je već godinama prisutna u regionu Bliskog istoka, kaže da je novi proizvod te firme "WM App Builder" naišao na jako dobar prijem od strane najvećih telekomunikacionih kompanija:

"Želim da se zahvalim SIEPI i Komitetu za saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima na čelu sa Mlađanom Dinkićem koji su nam omogućili da se predstavimo ovde. Poslije uspješne promocije na kongresu u Barseloni, lansiranja u Južnoj Americi i Jugoistočnoj Evropi ukazala nam se izvanredna prilika da predstavimo naš najnoviji proizvod "WM App Builder" i na zahtijevnom MENA tržistu", rekao je Žeželj.

Božidar Laganin je na otvaranju istakao značaj što je Srbija baš u ovom trenutku zemlja-partner jedne tako velike manifestacije. Učešće Srbije u svojstvu zemlje-partnera značajno će, prema njegovim riječima, produbiti međudržavnu saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, s obzirom da će se ekonomska saradnja između dvije zemlje odvijati velikim dijelom u oblasti informacionih tehnologija.

Takođe, ovaj nastup doprinijeće promociji srpske IT industrije, što je jedan od prioriteta utvrđenih Strategijom razvoja i podrške industriji informacionih tehnologija, koju je Vlada Srbije donijela ove godine.

ICT sektor prvi izlazi iz krize i predstavlja najvitalniji dio srpske privrede, a nosi i najveći potencijal za dalji rast. Vrijednost ovog sektora u Srbiji se procjenjuje na dvije milijarde evra.

(MONDO/Tanjug, foto: Siepa)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS