• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi Twitter prikazuje slike odmah na lajni

Nova verzija veb, Android i iOS Twittera prikazuje slike koje uključite u tvit odmah na lajni. Korisnici nisu oduševljeni, ali će se navići, kažu.

 Novi Twitter prikazuje slike odmah na lajni Izvor: MONDO

Mikroblog Twitter dobio je svoje nove verzije za sve platforme, koja donosi ispravku uočenih propusta, drugačiji, novi font i jednu potpuno neočekivanu opciju.

Duže učitava, troši više podataka

Ukoliko vam je važno da tvitove pregledate na brzinu, nova opcija to otežava, jer Twitter učitava slike unaprijed, pa skrolovanje traje duže. Takođe, ako vam je internet protok ograničen, onda će nova opcija prilično "opteretiti" potrošnju podataka, jer automatsko učitavanje slika troši internet više. Vodite računa o tome posebno ukoliko ste prepaid korisnik.

Twitter stalno nešto čačka sa svojim servisima, pa nam je ponudio i svoj najnoviji: prikazivanje fotki direktno na lajni, bez potrebe da kliknete na tvit ili link slike, kako bi se one prikazale.

Slike su sada integralni dio tviter lajne i ukoliko vi ne odlučite drugačije, one će se prikazivati na lajni uvijek kada budu ubačene u tvit.

Twitter je isto pravilo primijenio i na Vine video, pa će se tako automatski prikazivati i kratki animirani Vine klipovi na lajni. Instagram fotografije i snimci i dalje će se prikazivati u vidu linkova.

Isključite automatsko prikazivanje slika i videa

Ukoliko želite da isključite opciju automatskog prikazivanja slika i video sadržaja na lajni Twittera, idite u "Settings" i isključite opciju "Image previews" koja je na samom kraju liste. Nakon toga sve slike i video isječci prikazivaće se samo kada vama to bude odgovaralo, odnosno kada klinkete na njih, kao i do sada.

Šta kažu korisnici

Pored osuda da Twitter sve više liči na Facebook i da mu "još samo Cukerbergova glava fali na mjestu glave plave ptičice" pa da budu isti, komentari su uglavnom negativni. Ipak, neki korisnici kažu da ćemo se navići na novi Twitter, kao što se naviknemo i na sve druge novosti koje se pojavljuju. Onih kojima se promjena sviđa ili ima malo ili ćute, jer pozitivnih komentara gotovo i da nema.

(Marko Čavić, MONDO, Foto: MONDO portal)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS