• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BlackBerry odustao od prodaje

BlackBerry neće biti prodat, ali će u kompaniju biti "upumpano" milijardu dolara investicija.

 BlackBerry odustao od prodaje Izvor: MONDO

Dosadašnji direktor će, kao dio dogovora, napustiti kompaniju.

Torsten Hajns podnio je ostavku na miesto direktora kompanije BlackBerry, koja je dobila milijardu dolara investicija od Fairfax Financial grupe i drugih manjih akcionara, ali neće biti prodata. Fairfax Financial već posjeduje 10 odsto akcija kompanije, ali nema dovoljno sredstava da kupi BlackBerry, kako je ranije dogovoreno, za 4.7 milijardi dolara.

BlackBerry je, prema Associated Press izvoru u potpunosti odustao od prodaje kompanije. Dosadašnji direktor Torsten Hajns je u januaru 2012. došao na čelo RIM kompanije, koja je u to vrijeme bila u velikim problemima. Tokom ove i prošle godine BlackBerry je izbacio novi BlackBerry 10 OS, nekoliko modela smartfona, uključujući Z10, Q10 i Z30, kao i jeftini Q5, koji nisu postigli naročit uspjeh, a samo u prošlom kvartalu gubitak kompanije bio je blizu milijardu dolara! Prema dogovoru investitora i kompanije, Torsten odlazi odmah, a biće još nekih promjena u upravljačkom i drugim menadžment timovima kompanije.

Rok za kupovinu nekadašnjeg giganta mobilne telefonije BlackBerryja istekao je 4. novembra.

Nakon što je prošlog mjeseca BlackBerry saopštio da izlazi na tržište, javila se kompanija Fairfax Financial, izrazivši zainteresovanost, a pored ove, takođe kanadske kompanije, kao potencijalni kupci navodili su se i osnivači BlackBerryja Majk Lazaridis i Dag Fredžin, koji bi mogli da izađu sa ponudom u partnerstvu sa njujorškom investicionom firmom "Cerberus Capital Management LP" i proizvođačem čipova za mobilne telefone "Qualcomm Inc".

Takođe, tokom poslednjih nedjelja, zainteresovan za BlackBerry bio je i kineski Lenovo, a rukovodstvo BlackBerryja je prošle nedjelje putovalo u Kaliforniju, gdje su imali razgovore sa čelnim ljudima Facebooka, koji se takođe u medijima pominjao kao potencijalni kupac.

(MONDO/Tanjug, Foto: BlackBerry)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS