• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NSA hakovala Googlove baze podataka?

Kompanije Google i Yahoo u središtu novog skandala o NSA špijunaži. Brane se obje, ali je krađe podataka, izgleda - bilo!

 NSA hakovala Googlove baze podataka? Izvor: MONDO

Šef pravne službe Googla Dejvid Dramond rekao je da ta kompanija nije znala za ove navodne aktivnosti i da nije dozvolila vladi bilo kakav pristup svojim sistemima.

Američka internet kompanija Google izrazila je ogorčenost povodom navoda da je američka Nacionalna bezbjednosna agencija (NSA) hakovala njene linkove koji povezuju baze podataka.

Šef pravne službe Googla Dejvid Dramond rekao je da ta kompanija nije znala za ove navodne aktivnosti i da nije dozvolila vladi bilo kakav pristup svojim sistemima, prenosi BBC. "Ogorčeni smo činjenicom da je vlada, kako izgleda, toliko daleko otišla u cilju presretanja podataka iz naših privatnih mreža, što ukazuje na potrebu za hitnom reformom", istakao je on.

Prema njegovim riječima, Google je odavno zabrinut zbog mogućnosti da dođe do ovakve vrste špijuniranja, zbog čega je ta kompanija i nastavila da sve više uvodi šifrovani sistem u svoje servise i linkove.

Ovi komentari su uslijedili nakon što je američki list "Washington Post" objavio, na osnovu informacija koje je odao odbjegli saradnik NSA Edvard Snouden, da je NSA hakovala linkove koji povezuju baze podataka kojima operišu Google i Yahoo.

Direktor NSA tvrdi da njegova agencija nije pristupala kompjuterima tih kompanija. "Nama nije dozvoljeno da ulazimo u servere američkih kompanija i uzimamo podatke", rekao je general Kit Aleksander Bloombergu.

Neimenovani portparol kompanije Yahoo kazao je da je ta korporacija uvela "stroge kontrole kako bi zaštitila bezbjednost svojih baza podataka i nije dozvolila pristup svojim bazama ni za NSA ni za bilo koju drugu državnu agenciju".

(MONDO/Tanjug, Foto:Google Press Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS