• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kineski Tencent QQ biće popularniji od Fejsa?

QQ društvena mreža biće uskoro broj jedan zahvaljujući ogromnoj popularnosti u Kini i okolnim zemalja, ali i tome što je Fejs u Kini zabranjen.

 Kineski Tencent QQ biće popularniji od Fejsa? Izvor: MONDO

Ono što je zanimljivo jeste to što Tencent nije sam, nego se u njegove korisnike ubrajaju i WeChat korisnici. Broj ljudi koji koristi WeChat aplikaciju za četovanje i razmjenu multimedije u poslednjoj godini se skoro utrostručio i sa 85 miliona početkom godine dostigao gotovo 250 miliona korisnika trenutno!

WeChat se označava kao Tencent aplikacija za četovanje, a zajedno ove dvije mreže već sada imaju oko 1.05 milijardi korisnika, dok Fejs ima 1.19 milijardi korisnika.

Korisnici WeChata nisu samo Kinezi, nego je ova aplikacija dostupna globalno i od maja do septembra dostigla je cifru od 100 miliona internacionalnih korisnika.

Ono što Tencent QQ (ako znate kineski kliknite) mreža radi tako dobro, pa privlači veliko broj korisnika jeste što to koristi najbolje od Twittera i Facebooka. Korisnici mogu da prate koga god požele, kao i što svi mogu da prate njih, ali se, kao i na Facebooku za određene korisnike ili grupe korisnika mogu formirati pravila privatnosti. Tencent QQ i WeChat simbiozu su popularizovali i poznati bolivudski i kineski glumci, sportisiti, poput fudbalera Mesija i druge poznate face.

Predviđanja stručnjaka kažu da će Tencent QQ do polovine sljedeće godine vjerovatno biti najpopularnija društvena mreža, koja će tokom 2014. godine izaći i na globalno tržište.

Ipak, na kraju ne smijemo zaboraviti da je Facebook u Kini zabranjen i da Tencent QQ deo svoje popularnosti duguje upravo toj činjenici. Ova mreža razvija se od 1998. godine i radi na svim softverskim platfortmama.

(MONDO, Foto: Tencent)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS