• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google pokušava da se "izmigolji" EU komisiji

Jedna američka grupacija za zaštitu prava potrošača objavila je 6. novembra detalje Googlovih prijedloga podnijetih Evropskoj komisiji.

 Google pokušava da se "izmigolji" EU komisiji Izvor: MONDO

Pomoću tih prijedloga internet kompanija pokušava da okonča spor koji se vodi protiv nje zbog zloupotrebe dominatne pozicije u pretrazi interneta i oglašavanju.

Prema ocjenama Džona Simpsona iz te američke grupacije za zaštitu potrošača, aktuelni prijedlog Googla, koji su evropski regulatori ocijenili kao "značajno poboljšanje" u odnosu na ranije verzije, ni najmanje ne doprinosi rješavanju ključnog problema.

Navodeći razloge, Simpson je rekao da slike ekrana kako će ubuduće izgledati rezultati pretrage pokazuju da će ovaj internet gigant i dalje davati prednost svojim uslugama u komercijalnim pretraživanjima, kao što su hoteli, restorani ili avionske karte.

Evropska komisija je 2010. godine pokrenula istragu protiv kompanije Google i već neko vrijeme "kuva" se rješenje ili čak sudski postupak, kojim će se "razbiti" Googlov dominantan položaj na tržištu petraživanja interneta.

(MONDO/Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS