• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija će proizvoditi Tesla telefon od 2014?

U Srbiji bi trebalo da počne proizvodnja mobilnih telefona, koji bi se zvao Tesla i za početak bi bio proizveden u seriji od 50.000 komada.

 Srbija će proizvoditi Tesla telefon od 2014? Izvor: MONDO

Riječ je o domaćem telefonu sa domaćom cijenom, istakao je potpredsjednik Intela Džon Dejvis, koji se sastao sa premijerom Ivicom Dačićem. "Naš plan je da se proizvode mobilni telefoni u Srbiji. Treba da odaberemo koji bi to bio telefon, koji model, po kojoj cijeni bi se prodavao sa Intelovim softverom. Bio bi to svakako domaći telefon sa domaćim imenom", istakao je Dejvis u intervjuu za RTS.

Prema njegovim riječima, tehnologiju za kameru dizajnirali bi softverski inženjeri u Srbiji i svi bi od toga imali korist. MONDO portal već je ranije pisao o Intel kompaniji u Srbiji, o radu na mobilnim telefonima, portabl uređajima i obrazovnoj inicijativi, o čemu više možete pročitati u tekstu "U posjeti Intelu Srbija".

Kada je riječ o visini investicije, Dejvis je predočio da nije riječ o dolarima, već o podizanju i izgradnji kapaciteta, a u Srbiji konkretno o angažovanju domaćih stručnjaka, povećanju zapošljavanja i edukaciji. "Sada pravimo planove, ali naš cilj je da to bude iduće godine. Sve se može odvijati veoma brzo, to smo već radili i u drugim zemljama. Srpske kompanije imaju kapaciteta da budu naši partneri u proizvodnji mobilnih telefona", rekao je Dejvis.

Kompanija Intel trenutno je u Srbiji, makar što se mobilnih telefona tiče, prisutna preko kompletne linije Lenovo smartfona, koji rade sa Intel procesorima i tehnologijama za poboljšanje performansi i uštedu energije baterije.

(MONDO/Tanjug, Foto: Intel Press Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS