• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džinovski iPhoni stižu sljedeće godine?

Zamislite iPhone sa ekranom od 5.5 inča - upravo takav trenutno razvija Apple, navode Bloomberg i raniji Rojtersovi izvještaji.

 Džinovski iPhoni stižu sljedeće godine? Izvor: MONDO

Od inovatora do pratioca trendova.

Od tvrdnje Stiva Džobsa da je displej dijagonale 3.5 inča savršen za pametni telefon prošlo je dosta vremena i sada ovakva vijest više i nije naročito velika novost. Ipak, zanimljivo je koliko Apple voli da se diči lentom inovatora, a ispada da, zapravo, prati trendove. Prvo je stigao iPhone sa većim ekranom, pa iPad sa manjim, iako su tvrdili da dijagonala tableta manja od 10 inča ne služi svrsi, pa evo i do fableta, koje svi ostali proizvođači odavno imaju. Izgleda da je tržište fableta toliko napredovalo da i Apple mora da bude dio njega.

I ne samo iPhone dijagonale 5.5 inča, nego i još jedan model veće dijagonale od sadašnjeg iPhona 5S, sa ekranom od 4.7 inča.

Oba modela prema Bloomberg izvorima imaće displeje sa zakrivljenim staklom, koje se stapa sa ivicama, kao što to sada imaju neki smartfoni, poput LG G2, Lumije 920 i nekih drugih.

Sem ova dva modela, koja bi trebalo da se pojave u prodaji krajem sljedeće godine, Apple radi i na tehnologiji za displeje osjetljive na dodir, koji omogućavaju razliku između slabijeg i jačeg pritiska na ekran.

Tehnologija je još uvijek u ranoj fazi razvoja, pa vjerovatno neće biti dostupna tokom 2014. ali će je Apple sigurno iskoristiti za buduće modele.

Rojters je, inače, dolazak velikog iPhona najavio još početkom 2013. godine, kada su se pojavile i prve informacije o iPhone mini modelu. Prilikom najave mini modela rečeno je da će se on pojaviti istovremeno sa još jednim novim, većim i hardverski moćnijim smartfonom, čija će dijagonala displeja biti najvjerovatnije 4.7 inča, čime će Apple pokriti i taj tržišni segment. Zajedničkim nastupom, koji će, kako prenosi Rojters početi tokom 2014. Apple će osvojiti mnoge nove korisnike i smanjiti tržišni udio Samsungovih smartfona u svijetu.

(Marko Čavić, MONDO, Foto: Apple)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS