• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google uvodi novi internet čitač Chrome

Kompanija Google najavila je da će u utorak pustiti u upotrebu sopstveni web browser nazvan Chrome, piše Wall Street Journal.

 Google uvodi novi internet čitač Chrome Izvor: MONDO

Prema pisanju magazina, novi čitač internet strana je odgovor kompanije Google u borbi sa Microsoftom za prevlast u ključnim internet tehnologijama i biće dostupan za besplatno preuzimanje od utorka, 2. septembra.

Program otvorenog koda Chrome napravljen je tako da omogući brže pregledanje interenta i lakše pokretanje različitih aplikacija bez preuzimanja programa na kompjuter.

Chrome će biti konkurent Microsoftovom Internet Exploreru, koji je najšire korišćeni program za pregledanje interent stranica, sa tržišnim udelom većim od 70 odsto.

Dve kompanije već se takmiče u programima za pretraživanje intrenet strana, gde Google ima veliku prednost nad Microsoftom, a ta kompanija je razvila i alternativne programe zasnovane na interent tehnologiji za programe Word, Excel i PowerPoint konkurentske kuće.

Prema navodima sajta www.cnet.com, Google će program predstaviti na konferenciji za novinare u sedištu kompanije, u kalifornijskom gradu Mauntin vju u 11.00 po lokalnom vremenu, odnosno 20.00 po centralnoevorpskom veremenu.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS