• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ugroženi nalozi 150 miliona korisnika Fejsa?

Nakon nedavnog napada na Adobe, tokom kojeg su desetine miliona korisnika izložene udaru hakera, Facebook preduzima mjere zaštite

 Ugroženi nalozi 150 miliona korisnika Fejsa? Izvor: MONDO

Nakon nedavnog napada na Adobe, tokom kojeg su desetine miliona korisnika izložene udaru hakera, Facebook preduzima mjere zaštite, jer su mnogi korisnici iste login podatke koristili na oba servisa!

Tokom nedavnog napada na Adobe onlajn sistem ukradeni su milioni korisničkih podataka, lozinki, mejl adresa i drugih informacija korisnika, koje su se pojavile i na internetu u fajlu veličine oko 10 GB.

Prvo se smatralo da je broj pokradenih korisnika oko 40 miliona, ali se ispostavilo da taj broj predstavlja samo aktivne Adobe korisnike, dok je ukupan broj ugroženih korisnika oko 150 miliona (tu su i korisnici čiji nalozi nisu aktivni ili su zatvoreni).

Facebook je primjetio da napad na Adobe ima veze i sa korisnicima te društvene mreže, odnosno sa onima koji su za pristup Facebooku koristili isti mejl i lozinku kao za Adobe onlajn.

Prema pisanju Krebs On Security portala, koje je citirao Digital Trends, Facebook je uzeo objavljene ukradene podatke i uporedio ih sa podacima svojih registrovanih korisnika, nakon čega je ustanovljeno da se među korisnicima Facebooka nalazi određeni broj onih čiji se pristupni podaci poklapaju sa ukradenim podacima sa Adobe servera.

Nakon toga mreža je korisnicima počela da šalje poruke sa savjetom da zamijene svoje lozinke i dodatno osiguraju svoje naloge. Zato, ako ste korisnik Adobe servisa, ali i Facebooka - mijenjajte lozinku, savjetuje društvena mreža.

(MONDO, foto: Facebook)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS