• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Samsung je narušio ugled kompanije Apple"

Ovo je izjavio jedan od direktora američke kompanije Apple, Fil Šiler, koji je otkrio i da je bio šokiran kada se pojavio Samsungov model Galaxy S.

 "Samsung je narušio ugled kompanije Apple" Izvor: MONDO

"Bila je to očigledna kopija iPhona i ljudi su počeli da sumnjaju u naše sposobnosti dizajna i inovacije kao nikada prije toga. Jednostavno je bio previše sličan. To me je zaista šokiralo!", rekao je Šiler, a prenio "Wall Street Journal".

Fil Šiler je ovo izjavio tokom drugog dana suđenja na još jednom ročištu sa kompanijom Samsung, koju je Apple tužio za povredu patentnih prava. Sa druge strane je bio Bil Prajs, ispred kompanije Samsung, koji je rekao da Apple ne može biti vlasnik prava na "seksi izgled uređajia, niti lijepe uređaje", a rekao je i da je Apple krenuo u proizvodnju manjih tableta upravo po ugledu na Samsungovu Galaxy Tab liniju dijagonale sedam inča.

Fil Šiler je potom to prokomentarisao rečima da Apple ne zna šta od njegovih uređaja smije ili ne smije da se kopira, ali da Galaxy Tab liči na iPad, kao i da je iPad mini bio eksperiment, kojim je kompanija pokušala da sazna da li mogu da ponude sve ono što korisnici imaju sa originalnim tabletom, ali u manjem pakovanju. "To nije bilo kopiranje ničega sa tržišta", rekao je Šiler.

Tokom avgusta prošle godine američki sud je naredio kompaniji Samsung da američkoj kompaniji plati odštetu za povredu različitih patentnih prava u iznosu od čak 1.05 milijardi dolara, ali je naknadno ta cifra smanjena. Apple sada želi da Samsung plati makar 380 miliona dolara odštete, dok sa druge strane Samsung smatra da treba da plati "svega" 52 miliona dolara.

Sapunica se nastavlja, a iako se inovacije ne mogu osporiti ni jednima, a ni drugima, nama se čini da i jedni i drugi konstantno kopiraju uspješne i dokazane uređaje i servise na tržištu.

(MONDO, Foto: Appy Geek)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS